Следва

Lunchtime Shopping от Lancome.bg!

Pantone анонсира цвета на 2023

Нарича се Viva Magenta - "нетрадиционно червено за нетрадиционни времена"

Beauty News преди 1 година

Институтът за цвят Pantone определи цвета на годината 2023. Това е червено-розовият нюанс Viva Magenta 18-1750. Цветът е описан от представителите на организацията като "нетрадиционно червено за нетрадиционно време", пише The Guardian .

„Той е настоятелен, но не и агресивен – ние го наричаме юмрук в кадифена ръкавица“, каза Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute.

Тазгодишният избор на цвят отразява „бунтарския“ дух на времето и подновения интерес към творческите експерименти след пандемията от коронавирус, се казва в изявлението. Според Pantone „червеното насърчава експериментирането и себеизразяването без ограничения“.

Лилаво-розовите нюанси вече са популярни в света на модата и красотата. Очаква се през идната година те да станат още по-актуални. Докато яркорозовото е прекрасно припознато в модата и лайфстайла, то специфичният нюанс Вива Маджента е повече вкоренен в природата, където се открива в изобилие в тропическите цветя и насекоми.

Припомняме, че миналата година Pantone определи лилавото (Very Peri, 17-3938) за цвят на годината. Експертите определиха нюанса като съчетание на "постоянството" на синьото с "енергията и вълнението" на червеното, което символизира динамиката, креативността, въображението и напредъка. 

More Beauty News