Следва

897 086 лева напред още в третата седмица е „Алиса в Страната на чудесата”

Десет популярни български жени се идентифицираха с десетте портрета на Мерилин

Миналата вечер на официално откриване бе поставено началото на седмицата на Анди УОРХОЛ в София. И докато...

Events преди 14 години

Миналата вечер на официално откриване бе поставено началото на седмицата на Анди УОРХОЛ в София. И докато някои се чудиха „Кой беше този?”, 10 български красавици под звуците на Velvet Underground откриваха една след друга 10 сериграфии на Мерилин Монро, представени за първи път на живо в София.

10-те съвременни поп звезди бяха Глория, Ивана, Преслава, Камелия, Соня Немска, Емилия, Анелия, Деси Слава и Аксиния, но най-голямо впечатление ни направи Лилана с визия в стил Alexander McQueen.

Един от Основателите на Поп арт изкуството и културата Анди Уорхол изобразява Мерилин чрез семпла репродуктивна техника и в същото време - с изключително въздействащ ефект.

Създадените през 1967 година сериграфии са в десет цветови комбинации. Откритието на великия Уорхол е, че един и същи образ в различен цвят има напълно различно въздействие върху зрителя.


Собственичката на галерията Деница Атанасова и ЛиЛана

Едни от най-големите музеи в света - Музеят за Модерно Изкуство (MoMA) и Музеят Гугенхайм в Ню Йорк, притежават в колекциите си тези творби.



И ако все още не сме те убедили, че трябва да посетиш Музейната галерия за модерното изкуство, ще ти кажем всяка от „Мерилинките” се продава на цени над 200 000$ по цял свят.

Едни от най-големите инвеститори в изкуство и колекционери ги имат в колекциите си. Изложбата у нас има благотворителна цел за събирането на средства за създаване на Детска академия за изобразително изкуство.



Освен 10-те сериграфии на Мерилин Монро от 23 март до 30 март. на Оборище 10 можеш да видиш и други творби на един от най-продаваните и скъпи художници в света.

Преди него в класацията е само Пабло Пикасо.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?