TIME обяви Володимир Зеленски за

TIME обяви Володимир Зеленски за "Човек на годината"

Списание Time даде ежегодния си приз "Човек на годината" на украинския президент Володимир Зеленски и на "Украинския дух" 

Редакторите смятат, че Володимир Зеленски е „вдъхновил света по начин, който никой не е правил от няколко десетилетия“ и неговата „информационна офанзива промени геополитическата метеорологична система и предизвика вълна от действия, която заля земното кълбо“. На корицата президентът на Украйна е изобразен, заобиколен от хора със знамената на страната и слънчогледи (символ на Деня за възпоменание на защитниците на Украйна).

По-рано списание Financial Times призна Зеленски за „Човек на годината“: редакторите писаха, че Зеленски е показал лидерски качества и заслужава „място в историята“.

Списанието избира хора на годината от 1927 г., като за първи път тази титла е присъдена на американския пилот Чарлз Линдберг, който става първият пилот, пресякъл сам Атлантика.

Титлата е давана и на кралица Елизабет II, бившия германски канцлер Ангела Меркел и руския президент Владимир Путин. Миналата година Личност на годината на списание Time беше основателят на SpaceX и Tesla Илон Мъск. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.