Следва

Сериалът на Хари и Меган е вече в Netflix: всичко, което трябва да знаете за първите три епизода

ЧРД, Никълъс Холт - 7 факта за звездата от сериала "Велика"

От вчера на 33, синеокият хубавец има в биографията си ярки роли, сътрудничество с Том Форд и пребогат личен живот

 

Celebrities преди 1 година

Никълъс Холт е ослепителната синеока звезда от X-Men, Mad Max и The Favourite. Кога актьорството престава да бъде просто хоби, от коя жена е синът му и всичко останало, което сте искали да знаете за Холт, но сте пропуснали да попитате, е в ЧРД рубриката на View Sofia. 


На премиерата на "Фаворитката"

1. Едно от четирите деца на пианистка и пилот, англичанинът Никълъс Холт става актьор горе-долу заедно с брат си и сестрите си, които се интересуват от професията от малки. Драматичният потенциал на тригодишния Холт, който тогава се изразява в "добра концентрация", първо е оценен от един особено проницателен театрален режисьор и на пет години Николас вече играе в черната комедия "Интимни отношения". В същото време дълго време красавецът се отнася към актьорството като към хоби - наравно с часовете по балет, свиренето на тромбон и пеенето в хора.

2. Първият пробив на Холт е романтичната комедия "Маркъс" (About a Boy), филмовата адаптация на братя Вайц по едноименния роман на Ник Хорнби, в който героят на Никълъс се сдобива с по-възрастен другар, или със сурогатен баща, в традиционно неустоимото изпълнение на Хю Грант. В същото време нито успехът на филма (номиниран за Оскар за най-добър адаптиран сценарий и приходи от 130 милиона долара), нито комплиментите по негов адрес карат Холт да се влюби в занаята - на 14-годишна възраст той напуска школата по актьорско майсторство, която посещава от дете. 


My Boy

3. През 2006 г. Никълъс става главната звезда на тийнейджърския телевизионен сериал Skins, което издига популярността му на съвсем ново ниво. Що се отнася до дебюта му в театралния Уест Енд, билетите за New Boy се разпродават с рекордна скорост – Холт има хиляди фенове. Извънрдено талантливият младок все още се колебае дали актьорството ще е професията му, но с грандиозния успех на първия сезон на Skins, Никълъс окончателно взема решението да се съсредоточи върху това, което прави най-добре.


Skins

4. 19-годишният Холт изиграва първата си "възрастна" роля в A Single Man, режисьорския дебют на дизайнера Том Форд. Както и в "Маркъс", Никълъс остава в сянката на видния си колега (Колин Фърт в може би най-добрата си роля на университетски професор, смазан от смъртта на партньора си), но усилията на новодошлия, който усвоява перфектно американския акцент, са оценени по достойнство – номинация за БАФТА и специално внимание на кастингите на холивудските режисьори.


A Single Man

5. Филмът "Лудия Макс", в който Холт участва, е отличен с шест Оскара. Преди това изгряващата звезда участва в половин дузина блокбастъри, от провала "Джак, убиеца на великани" до хитовия рестарт на X-Men. Актьорът не успява да заобиколи модата за ходещите мъртви (една от най-добрите му роли е на зомби в rom-com-а Warm Bodies от 2013 г.). Кулминацията на мейнстрийм петгодишния план на Холт е най-новият Mad Max, изпълнен с епична екшън игра, в която Никълъс споделя екрана с титаничните Чарлийз Терон и Том Харди.


"Лудия Макс: Пътят на яростта"

6. Холт сериозно се интересува от ролите на исторически личности – като писателя Дж.Д. Селинджър ("Бунтовник в ръжта") и изобретателя Никола Тесла ("Войната на токовете"). Опустошителни рецензии и утежняващи обстоятелства се намесват в съдбата и на двата филма (Кевин Спейси участва в единия, Харви Уайнстийн продуцира другия), но Никълъс трябва да обръгне на критиките - предстои му ролята на граф Робърт Харли в историческата трагикомедия "Фаворитката", която печели пет номинации за Златен глобус.


The Favourite


Равни


Бунтовник в ръжта

С Ел Фанинг в стилистиката на "Велика" за Entertainment

7. Гадже е на Дженифър Лорънс. Цели пет години (макар и с прекъсвания) Холт се задържа в обятията на колежката си от X-Men - и може би най-популярната актриса от тяхното поколение с Никълъс - Дженифър Лорънс. След като се разделят окончателно, актьорът започва да се среща с американския модел Брайън Холи, която скоро му ражда син. Холт е известен със сътрудничеството си с редица благотворителни организации и редовни пътувания до кръгове от Формула 1 по целия свят - новото важно хоби в живота му. В момента е гадже на модела и инфлуенсър Бриана Холи. 


Ник Холт и Дженифър Лорънс


С приятелката си Бриана Холи

ЧРД, Никълъс, специално ще ти посветим материал в Петъчна доза секс, обещаваме! 


2022 г.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.