ЧРД, Никълъс Холт - 7 факта за звездата от сериала

ЧРД, Никълъс Холт - 7 факта за звездата от сериала "Велика"

От вчера на 33, синеокият хубавец има в биографията си ярки роли, сътрудничество с Том Форд и пребогат личен живот

 

Никълъс Холт е ослепителната синеока звезда от X-Men, Mad Max и The Favourite. Кога актьорството престава да бъде просто хоби, от коя жена е синът му и всичко останало, което сте искали да знаете за Холт, но сте пропуснали да попитате, е в ЧРД рубриката на View Sofia. 


На премиерата на "Фаворитката"

1. Едно от четирите деца на пианистка и пилот, англичанинът Никълъс Холт става актьор горе-долу заедно с брат си и сестрите си, които се интересуват от професията от малки. Драматичният потенциал на тригодишния Холт, който тогава се изразява в "добра концентрация", първо е оценен от един особено проницателен театрален режисьор и на пет години Николас вече играе в черната комедия "Интимни отношения". В същото време дълго време красавецът се отнася към актьорството като към хоби - наравно с часовете по балет, свиренето на тромбон и пеенето в хора.

2. Първият пробив на Холт е романтичната комедия "Маркъс" (About a Boy), филмовата адаптация на братя Вайц по едноименния роман на Ник Хорнби, в който героят на Никълъс се сдобива с по-възрастен другар, или със сурогатен баща, в традиционно неустоимото изпълнение на Хю Грант. В същото време нито успехът на филма (номиниран за Оскар за най-добър адаптиран сценарий и приходи от 130 милиона долара), нито комплиментите по негов адрес карат Холт да се влюби в занаята - на 14-годишна възраст той напуска школата по актьорско майсторство, която посещава от дете. 


My Boy

3. През 2006 г. Никълъс става главната звезда на тийнейджърския телевизионен сериал Skins, което издига популярността му на съвсем ново ниво. Що се отнася до дебюта му в театралния Уест Енд, билетите за New Boy се разпродават с рекордна скорост – Холт има хиляди фенове. Извънрдено талантливият младок все още се колебае дали актьорството ще е професията му, но с грандиозния успех на първия сезон на Skins, Никълъс окончателно взема решението да се съсредоточи върху това, което прави най-добре.


Skins

4. 19-годишният Холт изиграва първата си "възрастна" роля в A Single Man, режисьорския дебют на дизайнера Том Форд. Както и в "Маркъс", Никълъс остава в сянката на видния си колега (Колин Фърт в може би най-добрата си роля на университетски професор, смазан от смъртта на партньора си), но усилията на новодошлия, който усвоява перфектно американския акцент, са оценени по достойнство – номинация за БАФТА и специално внимание на кастингите на холивудските режисьори.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.