Следва

Оливия Уайлд и най-модерната плетена жилетчица за 2023

Сериалът на Хари и Меган е вече в Netflix: всичко, което трябва да знаете за първите три епизода

Хари и Меган кацнаха на стрийминг платформата днес 

Celebrities преди 1 година

Документалният сериал на Netflix на Хари и Меган, със същото име - "Хари и Меган", се появи на платформата днес, като първите три епизода (следващите три ще излязат на 15 декември) предлагат интимен поглед към ключови моменти от съвместния живот на двойката – включително деня, в който двамата се оттеглиха като работещи членове на кралското семейство. Почти след старта се прави уточнението, че интервютата им за филма са направени до август 2022 г. Вметката е допълнина очевидно с цел да се снемат всички потенциални обвинения към Хари Меган, касаещи изказванията им, които биха могли да се отнесат към покойната Кралица (Елизабет II почина на 8 септември). Твърди се, че Съсекс са поискали от стрийминг платформата да отложат премиерата на сериите след кончината на най-обичания британски монарх, но им е било отказано.  


Меган и Хари през последните си дни в Обединеното кралство

Филмът започва с кадри на Хари и Меган в деня на сватбата им, на Хари като дете с майка си Даяна, принцесата на Уелс, и деня, в който двойката представи сина си Арчи Маунтбатън-Уиндзор, който вече е на три години, пред световните медии.


Меган Маркъл с Арчи


Лейди Даяна с принц Хари

В хода на документалната сага, което ще зарадва кралските фенове, двойката отваря своя личен фотоалбум, споделяйки снимки от фотокабини от ранните дни на връзката си и снимки на двойката, прекарваща време с Арчи и Лилибет, която вече е на годинка. 

В един трогателен момент Хари и Меган се виждат да празнуват първия рожден ден на Арчи с майката на Меган, Дория Рeгланд. Детето духа свещичките на миниатюрна торта в семейния дом в Монтесито, Калифорния.

Стана ясно, че част от кадрите са заснети далеч преди Съсекс да сключат договора си с Netflix, от което, не че е изненада, излиза, че Мегат се е старала да документира подробно почти всичко, случващо се в живота й с принца, дали от навик за публичност, дали от бизнес стратегия... Договореният хонорар с платформата е 100 милиона долара, от които 2 са изплатени в аванс. 


Херцогът и херцогинята на Съсекс на ваканция, сцена от документлния филм на Netflix

Премиерата на първите три епизода от поредицата от шест части е днес. Втората половина на поредицата ще пристигне в стрийминг платформата на 15 декември.

В един момент, в глас зад кадър, Хари казва: „Моята работа е да пазя семейството си в безопасност. Поради естеството на това, че съм роден в тази позиция и с всичко останало, което идва с това и нивото на омраза, което се разпалва през последните три години, особено срещу жена ми и сина ми, като цяло съм загрижен за безопасността на моето семейство."

Двойката също така споделя подробности за първата си среща - всички знаем, че причината да се запознаят е Инстаграм (Хари вижда на стената на свой приятел видео с Меган и моли приятеля му да го запознае с това момиче; след неколкодневна кореспонденция двамата излизат на среща, за която той закъснява, от което тя първо решава, че егото му е прекомерно, но после разбира, че "той е много мил"). Следват още интимни обяснения - на принца Меган му прилича на майка му, която не помни, освен силния й и хубав смях, и тълпите папараци наоколо, и че и тя, като Даяна, е "изпълнена с грижа и състрадание". Преди да разкажат за обявяването на годежа си, което се състоя на територията на двореца Кенсингтън през 2017 г., и е определено от тях във филма като „оркестрирано риалити шоу“, двамата споделят, че именно Меган е всичко това, което Хари е търсел в едно момиче (той дори си имал списък какво иска да намери в една жена, но е твърдо решен никога да не го покаже, дори на жена си). Подробностите валят като река, безкрайно много са, повечето сантиментални, възможни да се припишат към всяка една влюбена двойка. Ако, разбира се, не ставаше дума за британското кралско семейство и негов виден член. Хари казва, че ужасът с папараците е започнал веднага, като в началото Меган дори се е старала да отговаря на преследващте ги и да им обръща внимание, но Хари й е казал да не го прави, защото веднага ще напишат, че "на нея й харесва вниманието на таблоидите".  Има сценки с майката на Меган, която си спомня, че още в ранните си училищни години дъщеря й е била "мъничка активистка". Често Дория е била възприемана като бавачка на малката Меган, защото двете имат различен нюанс на кожата - тази на Меган е доста по-светла. И още, и още...   


Меган Маркъл като малка

Твърди се, че сътрудниците на Бъкингамския дворец ще гледат първите епизоди в четвъртък, т.е. днес, заедно с останалия свят.

Вчера бивш кралски помощник призова споразуменията за неразкриване да бъдат отменени, за да се позволи на онези, които са работили с двойката, да говорят, както и да настоява Бъкингамският дворец да отговори на поредицата.

Говорейки с Валентин Лоу и Кийран Саутърн в The Times, неназованият бивш служител – който е сред служителите, подписали споразумение за поверителност – заяви: „Единственият начин да приключим веднъж завинаги е да ни бъде позволено да говорим и дворецът твърдо да отхвърли лъжите им.“ Индивидът твърди, че е бил тормозен от херцогинята по време на нейната работа като член на кралското семейство (обвинения, които бяха извадени за първи път от The Times миналата година, което доведе до проверка, извършена от независима адвокатска кантора, въпреки че резултатите не са публикувани публично от двореца). Семейство Съсекс последователно отрича обвиненията, че Меган е тормозила персонала.


Двойката описва обявяването на годежа си от 2017г. като "оркестрирано риалити шоу"

Бившият помощник говори пред вестника при условие за анонимност, тъй като е разгневен от двата трейлъра на "Хари и Меган". Той каза, че Двореца трябва да се „засили“, като отмени споразуменията за неразкриване и трябва „публично да отговори на атаките [на двойката]“.

Източникът на Times коментира: „Те винаги използват неясни термини „истината“, „моята истина“, но не се казва нищо конкретно.“ Бившият служител добави: „Със сигурност избрах да замълча от уважение към короната, но ако продължат да атакуват нас и нашите позиции,  репутация и т.н., трябва да почувстваме, че сме еднакво подкрепени от Кралското семейство."

Не е известно дали Бъкингамският дворец ще отговори официално на сериала, след като бъде излъчен. Това ще зависи от естеството и тежестта на всички направени обвинения (Двореца, припомняме, публикува изявление след интервюто на Хари и Меган с Опра Уинфри миналата година, в което двойката твърдеше, че член на кралското семейство е коментирал какъв цвят може да е кожата на сина им преди той е роден. От Бъкингам отрекоха обвиненията спокойно, но абсолютно твърдо). 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 19 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.