Следва

Салам алейкум Африка: Chanel, Pre-Fall 2023!

Миуча Прада се оттегля като главен изпълнителен директор на Prada Group

73-годишната Миуча Прада официално се оттегля от поста главен изпълнителен директор на Prada Group, заедно със съпруга си Патрицио Бертели (двамата споделят позицията)

All fashion преди 1 година

Това съобщава изданието Hypebeast, намейквайки за заявка за началото на план за наследяване, за който се говори от известно време. Тези действия целят да успокоят инвеститорите на компанията.

Business of Fashion съобщава, че Андреа Гуера, бивш главен изпълнителен директор на Luxottica и подразделението за хотелиерство на LVMH, ще бъде предложен за нов главен изпълнителен директор на Prada Group. Назначаването на Guerra ще бъде потвърдено през януари 2023 г. на среща на борда.

Гера ръководи Luxottica по време на значителния период на растеж на компанията между 2004 и 2014 г. Luxottica притежава марките Ray-Ban, Oakleys и Sunglass Hut, както и лиценза за слънчеви очила Prada и Armani.

Миуча Прада ще продължи да бъде креативен директор на Miu Miu и креативен директор на Prada заедно с Раф Симънс.


Миуча Прада със съпруга си Патрицио Бертели

Компанията също така планира да назначи нов главен изпълнителен директор на своята водеща марка Prada. Според Hypebae, бившият главен изпълнителен директор на подразделението на LVMH на Christian Dior Couture Americas, Джанфранко Д'Атиса, ще бъде човекът. Prada все още не е потвърдила новината.

Бертели ще остане председател на борда на компанията. През 2021 г. той също даде да се разбере, че неговият и на Миуча син Лоренцо Бертели може да ръководи компанията през следващите години. Лоренцо се присъедини към Prada Group в края на 2017 г. и пое ключови отговорности за управление на цифровите комуникации, маркетинга и устойчивостта.

Наскоро Miu Miu беше обявена за марка на годината от Lyst в доклада им за 2022 г., а тениската с триъгълно лого на Prada беше обявена за един от най-желаните продукти за 2022 г. в света.

More All fashion