Следва

Стил урок на седмицата: дънките в ботушите по Никола Пелц

Селин Дион с нелечима диагноза - потресаващото й видеообръщение

Едно на милион 

Celebrities преди 1 година

В настръхващо, много лично и свръхемоционално видео обръщение вчера музикалната дива сподели с целия свят, че е диагностицирана с изключително рядък синдром - Синдрома на скования човек (SPS), който превръща хората в живи статуи. 

54-годишната звезда с неподражаем глас каза със сълзи на очи:

Както знаете, винаги съм била като отворена книга. Преди не бях готова да говоря, но сега вече съм готова. От доста време имам здравословни проблеми и ми беше много трудно да се справям с тези предизвикателства и да споделям за всичко, което ми се случва. Наскоро бях диагностициран с много рядко неврологично разстройство, наречено Синдром на скования човек, което засяга един на милион души. Вече знаем, че то е причината за всички спазми, които имам. За съжаление тези спазми засягат всеки аспект от ежедневието ми. Понякога ми е трудно да ходя и не мога да използвам гласните си струни, за да пея, както съм свикнала.

Болно ми е да ви кажа, че това означава, че няма да съм готов да започна европейското турне през февруари. Имам страхотен екип от лекари, които работят с мен, за да ми помогнат да се оправя, и имам моите скъпи деца, които ме подкрепят и ми дават надежда. Работя усилено всеки ден с моя терапевт по спортна медицина, за да си възвърна силата и способността си да се представям отново. Но трябва да призная, че е трудно...

... Винаги се раздавам на 100% в моите концерти, но състоянието ми не ми позволява да го направя за вас сега. За да бъда отново с вас, нямам друг избор, освен да се концентрирам върху здравето си точно сега. Имам надежда, че съм на път към възстановяване. Това е моят фокус и правя всичко възможно, за да се възстановя. Искам да ви благодаря за вашите насърчителни съобщения на любов и подкрепа в социалните медии. Те означават много за мен. Пазете се и бъдете добре. Обичам ви и се надявам да се видим отново много скоро. Благодаря ви.

Селин Дион

Синдромът на скования човек е рядко неврологично разстройство с характеристики на автоимунно заболяване. Симптомите включват мускулни спазми, невъзможност за навеждане, болки и хронична тревожност. Мускулните спазми могат да бъдат толкова тежки, че да изместят ставите и дори да счупят кости. Пациентите могат да се окажат в инвалидна количка или почти неподвижни, често неспособни да работят или да се грижат за себе си.

Няма лек за този синдром, но има лечения, които помагат за облекчаване на симптомите.

Селин Дион, 54, има три деца от Рене Анжелил, който почина от рак през 2016 г.

Пожелаваме всичко най-добро в този тежък момент на голямата Селин! 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.