Не е зле! Givenchy Pre-Fall 2023

Не е зле! Givenchy Pre-Fall 2023

Малко Balenciaga rip-off, но ок 

Сякаш Демна Гвасалия работи под прикритие за Givenchy за малко пари, защото тази колекция твърде много не прилича на Givenchy, което пък е добре при положение слабото представяне на бранда през последните месеци. "Продължаваме диалога между парижките традиции на къщата и моята версия на Americana, която е силно повлияна от Калифорния и Ню Йорк,“ казва Матю М. Уилямс, реалният създател на тези дрехи, за последното от Givenchy.

За разлика от много други модни къщи в Париж, изходните точки на Givenchy са до голяма степен пренебрегвани от 2005 г., когато един от предшествениците на Уилямс за първи път започна работа за бранда. Така че основният мотив от миналия сезон - да се разгледат правилните, свръхдефинирани и ултра-женствени кройки на патрицианския основател на къщата, граф Юбер Джеймс Марсел Тафин дьо Живанши - се почувства изненадващо ново и изглежда освежаващо неочаквано.

Уилямс, досега всеотдаен наблюдател на този човек, продължава разговора с миналото. Той казва: "Прекарах известно време със семейството му и те ми показваха някои от старите му скици, всъщност от времето, когато е в Schiaparelli, преди да създаде своя собствена марка. Той е толкова креативен. И е интересно да се види колко рано са създадени много от дизайнерските кодове, които формират неговия дизайнерски език. Много е готино.”

ДНК-то на основателя се дефинира предимно чрез дамското облекло: чрез музи, включително Одри Хепбърн и Жаклин Кенеди, Givenchy оформя дефиницията soigné от средата на века. Тук пера, кристали и пайети добавят текстура към внимателно изрязани вечерни парчета, украсени с гирлянди и лъкове. В по-широк план взаимодействието между модните кодове на Givenchy и по-демократичната чувствителност на Уилямс се разиграва в контрасти на материал и форма и контрастиращи съседства, очертани най-вече от дихотомията между "формалността“ на шивашкия стил и по-ежедневните парчета. Този подход на Rive Droite срещу West Coast е олицетворение на смокинг + дънкови шорти, бихме казали.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia