Следва

Есенцията на сезона. Основни пролетни тенденции при чантите и обувките

Бразилският лейбъл Melissa вече и у нас

Бразилската марка Melissa, която е на пазара вече повече от 3 десетилетия пристига у нас в магазини Kult...

All fashion преди 14 години

Бразилската марка Melissa, която е на пазара вече повече от 3 десетилетия пристига у нас в магазини Kult. Melissa е световно разпознаваема заради иновативната си работа със синтетични материали и с търсенето, създаването и пресъздаването на модни тенденции.

Дизайнът на обувките е дело на известни дизайнери и марките им по целия свят. Имена като Жан Пол Готие, Патрик Кокс и Тиери Мъглър създадоха колекции, които призовават към иновативост и дързост. През последните няколко години Melissa работи като пaртньор с египетския дизайнер Карим Рашид, с Кампана Брадърс и британските стилисти Дж. Маскрей и Джуди Блейм.

През 2008 две забележителни жени се присъединиха към този списък- Вивиан Уестууд и иракчанката Заха Хадид.



Днес Melissa е еталон и добре познато име в дизайнерската сфера, лансираща синтетичи материали, което затвърдява позицията на марката като създател на модни тенденции и лидер в изработката на обувки от синтетика.

Може ли Melissa да означава устойчивост? Разбира се! Независимо какво разбираш като чуеш “синтетичен” материал, Melissa всъщност е загрижена за околната среда и работи здраво най-желаните модни аксесоари в света да бъдат напълно устойчиви, от тяхното производство до крайния потребител.

Точно затова марката използва Melflex при изработването на продуктите си. Материалът направен PVC от притежава редица предимства: гъвкавост, трайност, а най-хубавото е, че може да се рециклира.



И още – продуктите са нетоксични, изключително удобни за краката и изработени с минерални соли, на основата на калции и цинк , които не вредят на здравето.

В магазините на Kult ще намерите моделите от колекцията пролет-лято 2010 на марката Корал, Марин, Трежър и Бабълс.

Успешното партньорство между английската дизайнерка Вивиан Уестууд и Melissa обозначи краят на една година, изпълнена с изобретателност, дързост и непочтителност.


The Straps

След моделите Mary Jane, Ultragirl Anglomania , Lady Dragon и Three Straps госпожа Уестууд ни изненада още веднъж и се подписа под създаването на най-желаните модни аксесоари в света. 

Melissa ще бъдат налични в бутик КУЛТ в ЦУМ след 15 април.

От www.novea-bg.com
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 23 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.