Следва

Trend Report: полата-шал!

Jacquemus, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Новата колекция на Симон Порт Жакмюс (Simon Port Jacquemus) се казва "Raffia", а шоуто й се състоя буквално под сламена буря

Runway преди 1 година

Дизайнерът, който наскоро се омъжи с пищна церемония във Франция, споделя, че докато е работил върху колекцията си за следващата пролет, си е представял момичета в Портофино и Капри, носещи големи шапки, дълги обеци и панталони на точки. Всичко това е включено в показаното за следващия топъл сезон. И горнища от минимум тъкан, и саронг поли, и ултра-мини с тънки връзки, плюс мрежести рокли и пухкави пелерини, които приличат на преносима купа сено. Има и дънкови капри панталони, къси дънки, буквално до под коляното, обемни сака и якета, малко психеделечин принт. От аксесоарите - слънчогледови обеци, плетени кошници, панами и широкополи шапки, които вече сме виждали много пъти при Jacquemus, но не пречи, приемаме ги като запазен знак.  Хореографията на шоуто е такава, че не е ясно къде точно свършва шоуто и къде започва реалната пректичност на показаната мода, но стремежът към "омешване" с природата е похвален, Ирина Шейк в главната роля - още повече, а и начинът, по който в тази колекция се интерпретира унисекса, е симпатичен.    

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.