Следва

Лекота на лекотите: Christian Dior Pre-Fall 2023

Trend Report: полата-шал!

Просто като баница - взимаш грамадния шал, правиш-струваш, увиваш го през талия и ставаш уау! 

All fashion преди 1 година

Жест, който всички познаваме в летния му вариант (с копринен шал, най-често над бански); дизайнерите до адаптират за зимата! Просто, спонтанно, подлагащо изобретателността на изпитание, но реално за тенденцията са нужни само максимално много сантиметри плат. Стилистите често биват гъделичкани от възможните композиции и решения; те обичат да експериментират с кройки и моделиране, извличайки различни контексти, за да преосмислят модата. Така се раждат новите хибриди като този: David Koma и Nicolas Ghesquière за Louis Vuitton взеха шал и го превърнаха в пола за есен зима 2022/2023.

Първият дизайнер е обичан от холивудския елит заради смелия си и драматично чувствен стил, способен да работи върху женския силует: в този случай той взима дълъг плетен шал и го разрязва на няколко части, за да създаде асиметрична пола и с остатъка , координиран микро топ. Колекцията на Louis Vuitton експериментира силно с шаловете - предмет, който обожаваме - работейки както с груби текстури, така и с различни форми.

Екстравагантната тенденция задоволява и част от желанието да не прахосваме и изхвърляме неща, които вече не харесваме. Ето всичките досегашни проявления на полата-шал, очакваме още много >>>

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.