Следва

Соленоморски колаген - добавкаТА на 2023!

Благодаря! Вярвам! Работя! - ръководството за хубав живот през 2023

Манифестирането означава да вдъхнете живот на вашите цели чрез мисъл, действие, емоции и вяра

 

Health преди 1 година

Първо и най-съществено: Обърнете специално внимание на благодарността! Благодарността ще ви помогне да промените нагласата си от „липса" към „изобилие", което означава, че ще изберете да фокусирате енергията си върху всичко, което имате, за разлика от това, което нямате.

Приемането, че положителното мислене ще доведе до положителни преживявания, е доста редукционистки подход и изглежда пренебрегва реалността, че не всичките ни мисли са положителни... Ние наистина трябва да се държим отговорно, когато става дума за постигане на цели и задачи - в противен случай сме склонни да отлагаме нещата или да ги изоставяме, когато не се случват при нас.

Ако искате да привлечете пари в живота си, но имате отрицателни емоции и ограничаващи вярвания около парите, тогава всъщност им пречите да влязат в живота ви. Същото важи и за любовта, успеха или нещо друго, което бихте искали да проявите. 

ИМА НЯКОЛКО СТЪПКИ, ВЪРХУ КОИТО ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СЕ ФОКУСИРА В НАЧАЛНИТЕ ЕТАПИ НА ПРОЯВЯВАНЕ: 

1. Разберете какво искате да проявите

Бъдете кристално ясни за това, което бихте искали да проявите, и бъдете възможно най-подробни. Ако искате да привлечете повече пари например, бъдете конкретни - колко пари, до кога искате да придобиете тази сума, какво е чувството да имате това изобилие от пари в живота си, какво бихте направили с парите? На лист хартия напишете какво точно искате и визуализирайте как бихте се чувствали, ако постигнете целите си. Оставете емоциите си да се развихрят и ги запишете до една.

2. Работете върху начина си на мислене

Опитайте се да преодолеете ограничаващите си вярвания и се уверете, че нагласата ви е в съответствие с целите ви. Ако искаш нещо, но дълбоко в себе си не вярваш, че си достоен за него, ще отблъснеш тази цел още повече. Ние се проявяваме не чрез нашите мисли, а чрез нашите вярвания за това, за което сме достойни, което означава, че любовта към себе си е движещата сила зад проявлението. За да привлечеш нещо в живота си, първо трябва да повярваш, че си достоен да го имаш.

3. Предприемайте искрени действия към целите си

Направете в реалността най-доброто, на което сте способни, за да се приближите до целта си, а останалото оставете на Вселената.

Експертите предлагат да си поставите целесъобразни цели, които са реалистични за изпълнение и постигане, независимо дали става въпрос за ежедневна разходка, за да постигнете в крайна сметка целта си да пробягате 10 км, или за изпратете мейли до бъдещи работодатели, ако искате да промените кариерата си до края на годината.

4. Практикувайте благодарност

Бъдете благодарни за това, което вече имате, и за другите красиви благословии, които предстоят.

Стюарт Сандеман, основател на Breathpod и водещ на сесиите за декомпресия на BBC Radio 1 казва, че благодарността „ще помогне да промените нагласата си от „липса" към „изобилие", което означава, че ще изберете да фокусирате енергията си върху всичко, което имате, за разлика от към това, което нямате." 

5. Повишете вибрациите си

Някои от практиките, които препоръчват специалистите и които помагат за повишаване на вибрациите ни, са йога, медитация, упражнения, растителна диета, обкръжаване с позитивни и вдъхновяващи хора, спане и събуждане рано с осем часа сън, слушане на подкасти за самоусъвършенстване, водене на дневник и практикуване на благодарност. 

6. Бъдете отворени и възприемчиви

Енергията тече там, накъдето отива вниманието ви. Дайте любяща енергия на всичко, което е в съответствие с вашите цели. След като сте в това състояние на поток, ще започнете да привличате повече от правилните хора и ситуации, които да ви помогнат да изпълните целите си. И след известно време ще откриете, че преминавате през врати, за които някога сте се молили да се отворят.

Кога и как трябва да манифестирате?

Всички ние сме виновни, че искаме незабавно удовлетворение в днешния свят, движен от технологиите. И все пак, почти по същия начин, по който терапията и упражненията не могат да дадат резултати за една нощ, манифестирането/проявяването е постепенна практика, която изисква отдаденост и търпение. 

„Хората често казват: „Манифестирам по 20 минути на ден", но проявяването не е нещо, което трябва да правите целенасочено. Манифестирането е практика за саморазвитие, с която да живеем. Това е начин на живот."

Въпреки че ритуалите са част от процеса на проявление, треньорите по саморазвитие вярват, че истинското проявление е практика, към която се ангажирате по време на вашите действия всеки ден, тъй като „става въпрос за привеждане в съответствие на поведението ви, осъзнаване на вашата стойност, излизане извън зоната на комфорт, издръжливост на предизвикателства, прегръщане на благодарността, отдаване, доверие и проактивност в осъществяването на мечтите ви". 

Манифестирането носи ползи буквално във всяка област от живота

За да започнете, Сандеман предлага на тези, които се интересуват от проявление, да започнат деня си със специално дишане, визуализация и практика на благодарност сутрин и да завършат деня си, като създадат табло с визуализации, което да помогне за усилване на процеса.

Кои са най-погрешните схващания и опасения около манифестирането?

Един от най-големите проблеми около манифестирането е хората да вярват, че това е пасивен процес „или че визуализирането на мечтите е достатъчно", за да се види промяна. Например, като постоянно казвате на Вселената, че искате нова кола, няма по чудо да намерите лъскаво Ferrari пред къщата, без да свършите някаква практическа работа, за да постигнете тази цел. „Няма заместител на упоритата работа!", добавят специалистите.  

Противно на общоприетото схващане, позитивното мислене само по себе си също няма да доведе до промяна. Въпреки че някои проучвания са установили, че тези с позитивно мислене са по-склонни да постигнат своите стремежи, Фатмата Камара, консултант по психично здраве в Bupa UK, твърди, че успехът се влияе от поведението, възприето от позитивно мислене, вместо да се проявява самостоятелно. „Предишни изследвания установиха, че способността да се визуализират събития, преди те да се случат, може да помогне при процеса на вземане на решения, което означава, че вземащият решение е в състояние да елиминира опции, които биха били по-малко успешни", казва тя. 

Факт, с отворено мислене сме склонни да сме възприемчиви към нови преживявания, да правим нови неща и да вярваме, че можем да се подобрим и развием. Положителното мислене наистина има своите предимства, като например да даде увереност на някого, но е важно хората да помнят, че проявяването е не толкова свързано с „позитивното мислене", а по-скоро с отвореността към нови пътища (вижте още: Какво да манифестира всяка зодия, ако иска нещата да й се получат).

Въпреки че популярността на манифестацията в социалните медии е подобрила информираността на хората за практиката, нейната ефективност често може да бъде тълкувана погрешно и да дава фалшива надежда. Например, миналогодишният вирусен метод на проявление 3-6-9 в TikTok се фокусира върху значението на нумерологията, което е псевдонаучната вяра в мистичната връзка между определено число и събития. Методът насърчава потребителите да запишат цел на лист три пъти сутрин, шест пъти през деня и девет пъти преди сън. Потребителите на Tiktok, които са използвали метода, твърдят, че са имали почти незабавни резултати, от получаване на текстово съобщение от бивш партньор до получаване на пари.

Голямата критика към този вид практика на проявление е, че тя не успява да разпознае присъщите негативни мисли, които някои хора могат да имат в резултат на проблеми с психичното здраве, като тревожност и депресия. Приемането, че позитивното мислене ще доведе до положителни преживявания, е доста редукционистки подход и изглежда пренебрегва реалността, че не всички наши мисли са положителни.

По същия начин, повтарянето на манифестирането на целите и възможността целта да не се осъществи може да изостри негативните възгледи на човека за себе си или за света. „Манифестирането насърчава фокусирането само върху положителните неща; това обаче може да увеличи натиска да се чувстваме щастливи през цялото време", предупреждава Камара.

„Това може да доведе до много прояви за обезсилване на негативните чувства и потискане на емоциите. Освен това има силата да ни научи, че ние контролираме това, което се случва в живота ни, така че ако се случи нещо лошо, ние интернализираме ситуацията и обвиняваме себе си. Вярването, че нашите мисли ще доведат до действие, може да накара някои хора да формират модели на поведение или ритуали като начин да предотвратят случването на лоши неща", добавя тя. В резултат на това тя казва, че това може да доведе до развитие на състояния като ОКР (обсесивно-компулсивно разстройство) и тази положителна проява „може също да причини натрапчиво поведение, като създаване на ритуали (повтарящи се дейности) като натискане на ключ за осветление по определен начин, или да вървите по определен път, за да предотвратите случването на негативни неща".

"Приемането и разпознаването на негативните мисли като естествени, може да помогне за по-лесното прегръщане на положителните мисли", казва Камара и предлага на хората да опитат техники за осъзнатост, които им позволяват да присъстват в момента и да размишляват върху всичко, за което са благодарни.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.