И Gucci с обвинение в насърчаване на педофилията, в ядрото - Хари Стайлс

И Gucci с обвинение в насърчаване на педофилията, в ядрото - Хари Стайлс

И модна къща Gucci бе обвинена в насърчаване на педофилия - причината? Рекламната кампания за колекцията HA HA HA с музиканта Хари Стайлс, където той е сниман с тениска с изображение на розово плюшено мече. Звездата позира, странно защо, до детски матрак, което в контекста на кампанията би могло все пак да се изтълкува и като жест към детето във всеки от нас...

В контекста на скандала с Balenciaga, за който подробно писахме ТУК, а и извън него, в чисто морален план, редица втрещени наблюдатели обръщат внимание на използването на детски атрибути в реклама за възрастни: хората виждат неприлични намеци във факта, че „възрастен мъж“ позира до детски матрак.

Защо Хари Стайлс, възрастен мъж, позира с бебешки матрак и розова тениска с плюшено мече в реклама на Gucci?, е общо взето, лайтмотивът на критиката. 

"В новата рекламна кампания на Gucci Хари Стайлс се появява с тениска с плюшено мече и бебешки матрак. Какво може да означава това?", пише потребителят @DVATW.

Наследницата на Gucci Александра Гучи Зарини, която е и основател на фондация, посветена на борбата със сексуалното насилие над деца, също коментира рекламната кампания. „Защо всъщност създаваме съдържание с бебешки матрак и възрастен мъж?", написа тя в социалните мрежи. „Загрижена съм за тази обща идеология, която Kering (холдингът, чиято собственост са и Balenciaga и  Gucci) излъчва чрез своите марки." Потребителите на социалните медии също обръщат внимание на факта, че Gucci и Balenciaga принадлежат на една и съща компания - Kering.

От модната къща все още не са коментирали критиките, от Хари Стайлс също няма включване.  

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.