Следва

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Евелина Шаламанова, Media Planner

Taste Sofia: DABOV Specialty Coffee Academy

Taste Sofia e поредица за фини удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...  

Food преди 1 година

Семейство. Кафе. Качество. И отново - семейство, кафе, качество! DABOV Specialty Coffee, почти единственото кафе, което пием в Редакцията от месеци, има нова локация - гостоприемна, професионална, уютна, жива, красива и уханна. Влизаш и отдясно са ти Етиопия, Еквадор, Колумбия, Мексико, Бразилия, Кения, Панама, Гватемала, Коста Рика, Никарагуа, Хондурас, Ямайка и всички останали Екзотики (във формата на най-висококачествените кафеени зърна в света). Отляво се открива олицетворението на симбиозата от професионалност и душевен уют - Шоурумът, подобаващо оборудван с най-високотехнологичните кафемашини в света, за да се насладим отново и отново на кафето, приготвено прекрасно от професионалния екип от баристи, плюс красиви ъгълчета, в които да вдишваме и отпиваме on repeat блажената течност. Пред теб - трима, четирима симпатяги, топ баристи, които забъркват каквото душата пожелае, разказват как да си го направиш у дома, показват внимателно целия процес, включват tips and tricks, сервират ти и отпиваш най-вкусното кафе!

Адресът на най-новата локация на DABOV Specialty Coffee е ул. "Николай Хайтов" 3 (сграда ЕСТЕ) , а пространството не е само пространство, не е само идеално кафене или идеално място, на което да заведем, стоплим и ободрим любимите хора - шоурумът DABOV Specialty Coffee Academy е мястото, на което се помещава Академията за баристи на DABOV. DABOV Specialty Coffee Academy има над 10-годишна история, като броят на курсистите на г-н Дъбов надвишава 3000 дотук!

Имаме голямо уважение към мисията на бранда да разпространи кафе културата в България. От самия основател на марката знаем, че кафето е храна - както не бива да избираме нискокачествени хранителни продукти и да ги приготвяме по неправилен начин, така не трябва да правим компромиси и с напитката, без която не можем, всеки ден, по няколко пъти. В този аспект на София са нужни повече хора с повече знания и любов към кафето... Йордан Дъбов е лицензиран за бариста инструктор от Европейската асоциация за Specialty Coffee и издаваните от неговата академия дипломи важат в цял свят, което не можем да опишем колко ни мотивира да се запишем на един такъв моментално, тип new year, new passion! Още за кафе-курсовете на DABOV - ТУК!

На откриването на новата локация, разположена в една от спокойните и европейски изглеждащи части на София, освен цялото семейство Дъбови, включително най-малките представители, срещнахме много топла енергия, всички видове кафе (с някои толкова се харесахме, че моментално си ги отнесохме в офиса и по домовете), перфектната чай селекция DelmarTe, изключителни леки десерти и сладости като вишни в шоколад и карамелени бадеми, които се съчетават идеално с каквото и да е в чашата ни, и с най-важното: любовта. Любов към занаята, изкуството, отговорността да правиш и предлагаш наистина добър продукт. 

Ако позволите да пожелаем едно нещо за 2023-та, освен най-важните Здраве и Щастие!, то е да посещавате колкото се може по-често Академията на DABOV. Защото никъде другаде не могат да ви разкажат за фермерите и кафените плантации на 3 различни континента, не могат да препоръчат точния сорт, пасващ на душата и стила ви, да ви накарат да се чувствате вкъщи и да ви поднесат толкова добри еспресо, капучино, лате, всичко... See ya there to taste!

DABOV Specialty Coffe Academy e на ул. Николай Хайтов 3 с работно време петък - понеделник от 8:00 до 19:00 и събота - неделя от 9:30 до 17:30.

More Food