Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 26.12 - 01.01

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Евелина Шаламанова, Media Planner

View Sofia пристъпва в царство d:istinkt, PR агенция на годината според BAPRA Bright Awards 2022. d:istinkt обслужва брандове като Lidl, Yettel, Европейски парламент, Европейска комисия, Samsung, Каменица, Клет и др. С тях се работи леко, с удоволствие и споделен нюх, задружно, креативно и много модерно. Зад розово-лилавата компания стои палитра от уникални личности, с които се запознаваме отблизо и с които трудно се разделяме. Те са the d:istinkt creators - всеки от тях създава част от комуникационните продукти, носители на редица световни награди. Следва професионално-лична среща Осма... 

All About Life преди 1 година

Ева Шаламанова е много приятен, човек, на чийто живот малко завиждаме - прекрасна къща в Бистрица, доста спокоен ум, прекрасно работно място... Тя е Media Planner-ът на d:istinkt, Агенцията на годината, с който поговорихме весело и искрено за всичко от това какво е да си "астрологично малцинство" на работното място, комплиментите, рецептите за радост в офиса и в живота. Четем надолу >>> 

View Sofia: Здравей, Ева. Какво ще ни разкажеш за себе си?
Евелина Шаламанова:
Аз съм на 41 години. От София, живея в Бистрица. Обичам природата, играя народни танци, шопските хора са ми любими.

VS: Завиждаме ти, че живееш в чудесна къща в Бистрица - "реванширай“ ни се с най-хубавите пътеки за разходка около вас.
Е.Ш.:
Такъв въпрос на бистричанин не се задава. Бистрица не е само пътеки. В самото име Бистрица има ритъм и пулс. Обожавам го! Има едно място, в самото начало на селото, което разкрива гледка към Витоша и селцето, скупчено в полите й... Това е мястото, което отваря сетивата ми и всеки път, когато минавам от там, цялата ми същност пее - у дома съм... И да, в Бистрица има природа, въздух и пътеки... заслужава си да се посети.

VS: Как изглежда първият ти дом (офисът е вторият - знаем)?
Е.Ш.:
Къща с много цветя в мъничък двор.

VS: Разбрахме, че работиш денонощно, "като вол“ - кога се измаряш, не бърнаутваш ли, как релаксираш, освен сред природата?
Е.Ш.:
Колкото и тривиално да прозвучи - обичам хубавите книги, обичам времето, прекарано в уютна обстановка с любими хора и чаша хубаво вино.

VS: Усещаме, че си много забавен човек - любим виц, смешен цитат или подобно?
Е.Ш.:
Тук ще цитирам любимия Камен Донев - "Простият човек няма как да осъзнае, че е прост. Трябва да му го кажеш. И тогава той се сърди, че даже налита на бой. И трябва да го набиеш. И тогава той ходи хем бит, хем прост“.

VS: На какво се смеете в офиса? Познаваме вече много от твоите колеги - знаем, че сте освен сплотен и топъл екип - приятели.
Е.Ш.:
На всичко. Предимно малки шантави неща.

VS: Освен това си Риби, много чувствителен човек, сигурни сме, че усещаш, когато някой се усмихва, но отвътре нещо го тормози - кой е най-качественият начин да успокоим и подкрепим близък човек или колега?
Е.Ш.:
Да, бих казала, че аз съм от зодиакалното малцинство в офиса. Подкрепата и утехата не изискват усилия, понякога е достатъчна една топла усмивка или само да подържиш нечия ръка.

VS: Как се чувства един толкова емоционален знак се заобиколен от Телци?
Е.Ш.:
Понякога ми се налага да слагам слушалки, за да се абстрахирам от хората около себе си, и да съм по-ефективна. Слушам всичко от хард до обикновени чил мелодии, докато работя - според настроението, което е много рибешко.

VS: Интересуваш ли се от изкуство - какво гледаш, четеш, намираш за красиво?
Е.Ш.:
Харесвам всякакъв тип литература. Не ми трябва романтика, харесвам дори Стивън Кинг. Последното, което ме грабна, е "Биография на блаженството".

VS: За какво си мечтаеш?
Е.Ш.:
Стремя се да съм добър човек. Надявам се да мога да правя хората около себе си малко по-щастливи и да не спирам да мечтая.

VS: Работата ти е много отговорна - управляваш бюджети за стотици хиляди - плашиш ли се понякога от многото задължения и голямата тежест на действията ти?
Е.Ш.:
Задълженията ме мотивират, това ме кара да се чувствам значима и отговорна.

VS: Оставаш ли до по-късно в офиса? Питаме, защото ние го правим и дори го намираме за много приятно.
Е.Ш.:
Да. Понякога в рамките на седмица ми се налага да издам три рипорта, което отнема доста време в анализи и прогнози, но и на мен ми доставя удоволствие. Харесват ми начините, по които една цифра се превръща в готов бизнес план за клиента. Мисля постоянно за развитието на клиентите на d:istinkt и за това къде може да се направят подобрения.

VS: В какво последно трябваше да се заровиш?
Е.Ш.:
В голяма концепция, която имахме за Lidl и тяхното позициониране. Стискайте палци.

VS: Боян, шефът ти, ни каза, че си "факир в откриването на прозрения (insights)“ - разтълкувай ни това и ни научи да го можем също.
Е.Ш.:
Това е талант. "Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите.“

VS: Когато нещо те изнерви, как deal-ваш?
Е.Ш.:
Поемам въздух и броя до 10, ако не се получи - избухвам, но това, за радост, рядко се случва.

VS: А когато, в рамките на работния ден, трябва малко да си проветриш главата?
Е.Ш.:
Кафе, цигара... Обядите с колегите най-вече. Ние всички се събираме - при нас никой никога не обядва сам - и е супер забавно.

VS: Трогват ли те комплименти - кое е най-милото, което си чула в офиса по свой адрес?
Е.Ш.:
Ако трябва да съм искренна - не обичам да съм център на внимание и комплиментите понякога ме напрягат. Определям се като екипен играч. За мен са важни отборните резултати и когато те довеждат до награди като "Агенция на годината“ това ме стимулира и ми дава сили, за да давам всичко от себе си в това, което правя.

VS: Откога си в компанията? И от погледа на анализатора в d:istinkt - как се става Агенция на годината?
Е.Ш.:
От 2019 г. съм тук и това се случва за пръв път в историята на Агенцията, респективно и в моята. Печелили сме много първи награди в дадени категории, но никога досега АнГ. Много ми е емоционално, защото малък екип, работещ с големи клиенти и имащ такива големи признания, не се среща често. Сплотеност, работа в екип, ние сме като скачени съдове - един от нас да го нямаше, нямаше да бъдем d:istinkt.

VS: Правилно предполагаме, че си "математически човек", нали?
Е.Ш.:
Да ви кажа, научих се да бъда такъв - преди за мен математиката беше най-досадното и най-трудноразбираемото нещо. Поех по този път - беше малко стресиращ, но вече съм про, след толкова години работа в този хубав екип.

VS: Бюджетираш ли собствения си живот? Дай ни съвет като експерт.
Е.Ш.:
Не, за съжаление не мога. Супер неорганизиран човек съм. Не мога да си направя дори един списък за пазаруване...

VS: Пожелай ни нещо за финал, молим.
Е.Ш.:
Горете в това, което правите, и дерзайте.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.