Следва

Годишен ХОРОСКОП 2023: Скорпион

И отново, ретрограден Меркурий: какво можете и абсолютно не можете да правите в този момент

Какво се случва с живота ни в трудния астрологичен период

 

Astro преди 1 година

Да е ужас чак, не е. Всички сме чували за ретрограден Меркурий повече от веднъж, но невинаги успяваме да си отговорим на въпроса какво всъщност означава това и как влияе на представителите на различните зодиакални знаци. Като начало, нека да направим уговорката, че Ретро Меркурия има и "своето очарование": това е едно от малкото астрологични явления, които винаги се случват предсказуемо, по един и същи сценарий и последствията от него са очевидни. Следейки особеностите му, спокойно можете да увеличите собствената си производителност и да избегнете разочарованието.

Какво се случва?

Меркурий е най-близката планета до Слънцето и има орбита, много по-къса от тази на Земята. 3-4 пъти в годината започва да се движи наобратно, тледано от Земята - по това време навлизаме в ретрограден период – време на фактическа турбулентност в ежедневието. Затегнете предпазните колани!

Ретроградният Меркурий вече ни подложи на изпитание на два пъти тази година, а сега, от днес, 29-ти декември 2022 до 18-ти януари 2023 е отново в ретроградна фаза. 

Традиционно Меркурий е отговорен за всички видове комуникация, включително преговори, наемане, преподаване, редактиране, проучване, продажби и покупки. Това е планетата на договорите, споразуменията и други важни документи: независимо дали става дума за курсова работа или съставяне на завещание. Пътуването и транспортът са свързани с Меркурий . Когато една планета е ретроградна, стойността на всички тези сфери или рязко нараства, или излиза извън контрол.

Какво не може да се прави?

Ретроградният Меркурий не е най-доброто време за вземане на решения, променящи живота. Не настоявайте и не изисквайте нищо от другите. Дори ако сега стигнете до някакви заключения, най-вероятно, веднага щом Меркурий дойде на себе си, всичко ще се промени.

Планирате ли стартиране на нов проект или стартиране на рекламна кампания? Искате да подпишете договор или да се ръкувате в знак на съгласие? Забавете! Изчакайте, докато астрологичните страсти утихнат - сега никой не може да предвиди как ще се развият нещата в бъдеще. Например, ако купувате имот, може да възникнат неочаквани проблеми. Ако кандидатствате за определена позиция, условията на работа, договорени по-рано, могат да се променят. Тъй като Меркурий отговаря за предаването на информация, в ретроградна фаза бъдете внимателни, когато изпращате важни документи.

Астролозите предупреждават: ако имате избор и не става дума за живот и смърт, тогава в периода на ретроградни планети (това може да бъде не само Меркурий, но и Венера или Марс) е по-добре да не извършвате хирургични операции ( вкл. естетични). Традиционно това е времето, когато стават най-много грешки.

Ретроградната планета няма да е благосклонна към електрониката, колите и джаджите, които се провалят една след друга. Не забравяйте да правите резервни копия на вашия смартфон и компютър по-често, за да не загубите важна информация в случай на спешност и доста сериозна повреда. Не се колебайте и не отлагайте застраховката, защото може внезапно да откриете, че твърдият диск се е повредил, въпреки че никога не е имал проблеми в миналото.

Друга сфера на влияние на Меркурий е търговията. Ако купите нещо скъпо (кола, уреди или бижута), може да съжалявате за избора си по-късно. Например, купувате скъп смартфон само за да счупите екрана му скоро или да го загубите безвъзвратно. Ако продавате, може да има проблеми и забавяне на плащанията. Има подходящо време за всичко това, но то определено не е времето на ретрограден Меркурий.

Ако тръгвате на път, уверете се, че колата е в изправност, има достатъчно бензин и освен GPS навигатор, имате добра стара карта. Планирате полет? Направете допълнителна застраховка за багаж и вземете хубава книжка - възможно е да има закъснения на полета ви.

Друг проблем, който обещава отдалечаващият се Меркурий, е забравянето. Проверете: взехте ли паспорта си на летището, прибрахте ли мобилния си телефон в кафенето и чантата си в таксито? Дръжте визитка си с телефонния си номер до ценностите си за този тип случаи. И правете копия на всички важни документи.

В тази трудна фаза страдат не само аферите, но и романтичните връзки. При стабилни двойки може да възникнат недоразумения, които могат да доведат до „ефект на доминото“. Опитайте се да не бързате със заключенията, бъдете искрени и се опитайте да изясните всяка съмнителна ситуация. Ретроградният Меркурий е любител на объркването.

Ако ретрограден Меркурий царува във вашия знак (в този случай ретроградната фаза е в знака на Козирога), закъсненията и разочарованията ще станат още по-изразени от обикновено. Опитайте се да бъдете още по-бдителни - проверявайте всичко няколко пъти, полагайте усилия, коригирайте грешките. Не бързайте, тези периоди изискват задълбочен подход.

Как да решаваме проблемите? 

Ами ако не можете да изчакате няколко седмици? Опитайте се да бъдете възможно най-гъвкави. Например, преди да направите покупка на нов апартамент, наемете го за един месец. А ако се налага да решавате важен въпрос, не се страхувайте да задавате много изясняващи въпроси.

Ключът към решаването на всички проблеми е съзвездието, в което се намира Меркурий. Важно е да знаете към кой елемент принадлежи. Ако ретрограден Меркурий попада върху земните знаци, както в този конкретен случай, това означава, че трябва да сте максимално практични в намирането на решения и стриктно да се придържате към зададените ограничения и бюджет. Парите често играят голяма роля при решаването на важни проблеми. Ако ретрограден Меркурий пада върху огнени знаци, трябва да приложите далновидни стратегии и да предложите най-необичайните, иновативни решения. Във въздушното царство - обсъждайте и говорете на глас по всеки въпрос, много проблеми ще се решат благодарение на комуникационните умения. А ако Меркурий се движи назад по водата - използвайте интуицията си, няма да загубите.

Какво може да се направи?

Не се поддавайте на вътрешна паника, не всичко е толкова лошо. От всяко правило има изключения. Астролозите съветват през този период да се обърнете към миналото си. Например, това е страхотно време за малко „бягство“ от офиса до места от детството ви или до град, който някога сте обичали, но не сте били там отдавна. Търсите работа? Спомнете си бившия си шеф, с когото сте работили невероятно добре, и опитайте да се свържете с него. Страхувате се да предприемете нови неща? Защо не съживите стари проекти! В този случай говорим за професионална връзка, която всъщност сте започнали много отдавна – чувствайте се свободни да поемете тази работа. Повторете стари опити, подновете предишни контакти, срещнете се с роднини. Отделете време за общо почистване, подредете дрехите, които не са носени дълго време. Може би ще намерите нещо интересно, което да върнете към нов живот.

Изглежда сякаш ретроградният Меркурий целенасочено носи със себе си много разочарования, но в действителност това е много полезно и ценно време. През този период правим преоценка на ценностите, преразглеждаме плановете си, ставаме по-предпазливи и избирателни. Една непокорна планета ни позволява да спрем, да се вслушаме в себе си и да пренасочим енергията си в по-продуктивна посока. 

More Astro