Следва

We Love: супер сладка, дъщерята на Мила Йовович позира за V magazine

Методът на Хирамацу: 3 минути на ден и ще виждате всичко

Авторът на тази техника твърди, че зрението ви ще е осезаемо по-остро след един месец редовна практика

 

Health преди 1 година

В ерата на джаджите проблемът с влошаването на зрението става все по-актуален. Разбира се, ако бързо губите способността си да различавате ясно предмети, трябва да се консултирате със специалист, но за профилактика на заболявания и умора на очите след компютър има проста техника, чийто родител е японският офталмолог Руи Хирамацу. Ето каква е същността на откритието му. 

Методът на д-р Хирамацу се основава на едно просто упражнение, което ще подобри зрението само за няколко минути на ден. Резултатът, според специалиста, се забелязва отчетливо след четири седмици редовна практика.

За да направите упражнението, ще ви трябва изображение с петната на Габор - размазани черно-бели ивици, които лесно се намират в интернет. В продължение на три минути просто се фокусирайте върху ивиците и се опитайте да намерите две еднакви изображения. Ефективността на този метод е потвърдена от световноизвестни изследователски центрове, включително Калифорнийския университет.

Според самия Хирамацу неговата техника помага да се установи връзка между невроните на мозъчните области, в които се намират зрителните центрове. А това от своя страна води до подобряване на зрението без операция и всякакви други допълнителни интервенции.

Rui Hiramatsu е автор и на други интересни техники за подобряване на зрението у дома. Например упражнения за перспектива. Особено подходящ е за тези, които прекарват много време пред екрана на компютъра. Изберете два обекта - далеч от вас и наблизо, и последователно фокусирайте върху единия или другия. Това загряване е чудесно за отпускане на очните мускули.

Друга практика на Хирамацу, термотерапията, е да се приложи върху очите кърпа, напоена с топла вода. Това увеличава притока на кръв, като по този начин спомага за подобряване на зрението, както и за облекчаване на главоболие и дразнене на очите (често причинено от сух въздух).

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.