Следва

Петъчна доза секс в аванс: Златан Ибрахимович на плаж

Звездите от „Ромео и Жулиета“, на 71 и 72, съдят Paramount Pictures за голите си сцени преди 55 години

Актьорите Ленърд Уайтинг и Оливия Хъси, които участват във филма "Ромео и Жулиета" от 1968 г., заведоха дело за заснетите с тях голи сцени, съобщи Variety, позовавайки се на агента и адвоката на актьорите

Celebrities преди 1 година

Актьорите обвиниха филмовото студио Paramount в сексуална експлоатация на непълнолетни: по време на снимките. Тогава Уайтинг е на 16, а Хъси - на 15 години. Двамата сега са съответно на 72 и 71 години. 

Според People, актьорите искат 500 милиона долара от Paramount, приблизително същата сума, която филмовото студио е спечелило от филма.

Според актьорите, режисьорът на филма Франко Дзефирели им е обещал по време на снимките на креватните сцени да носят бельо в телесен цвят. В деня на снимките обаче режисьорът е поискал от актьорите да се съблекат напълно, в противен случай „филмът ще бъде провал“. Дзефирели добавил, че ако откажат да се съблекат, никога няма да си намерят работа в Холивуд. Освен това режисьорът им обещава, че голите им тела няма да бъдат показани във филма, но задните части на Уайтинг и гърдите на Хъси все пак се появяват във финалната версия на филма.

Припомняме, че прочутият театрален, филмов и оперен режисьор Франко Дзефирели почина през 2019 г.

Представителят на актьорите твърди, че двамата млади протагонисти са се подвели, защото са имали доверие на режисьора. "Франко беше техен приятел и честно казано, какво им оставаше да правят на 16? Нямаше опции. #MeToo го нямаше", споделя мениджърът.

"Ромео и Жулиета" прави огромен фурор след като е пуснат по кината, като печели десетки филмови награди, включително два Оскара и два Златни глобуса.

През 2019 г. Калифорния временно премахна давността за подаване на сигнали за сексуално насилие, преживяно в детството и юношеството. В тази връзка съдилищата получиха много заявления: например бившата любовница на фронтмена на Aerosmith Стивън Тайлър подаде иск за сексуално насилие срещу нея, случило се десетилетия по-рано.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 12 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.