Следва

Завинаги двама, завинаги в розово: рожденикът Брадли Купър и Леа

6 януари, 18:08: Пълнолуние в Рак, общо и знак по знак, за най-емоционалния ден от годината

Годината може да (да не кажем, "ще") започне с потоп от сълзи, но това е за добро

Astro преди 1 година

Почти като бял лист, пълен с потенциал, началото на една цяла нова година може да е едновременно поразително и обнадеждаващо. Но с две ретроградности в разгара си (Марс, планетата на действието, се движи назад до 12 януари, а Меркурий, планетата на комуникацията, е на заден ход до 18 януари), гмуркането с главата напред в най-амбициозните ни планове може не само да бъде по-трудно от обикновено, но и да не се чувстваме добре, правейки го. И независимо дали това ни кара да сме разочаровани, блокирани, сантиментални или просто уморени, емоциите са ултра нагорещени само дни след като настъпи 2023 г., благодарение на първото Пълнолуние за годината.

В петък, 6 януари, от 18:08 ч. ET, в спотлайта е кардиналният воден знак, управляван от самата Луна, която ще предложи ценни прозрения за вашите вътрешен живот и семейни отношения. Може да бъдете окуражени да разтърсите из основи начина, по който управлявате баланса между работа и личен живот и да разкажете за дълбоко вкоренените емоции в най-близките лични и професионални отношения.

Пълнолунието в Рак е покана да плуваме в дълбините на емоциите си

Пълните луни - които се случват, когато Слънцето точно се противопостави на Луната - винаги предоставят възможност да завършим проекти, които сме започнали преди шест месеца или дори две седмици. Те са кулминационни точки, преломни моменти и шанс да освободим всичко, което вече не ни служи. И тъй като Пълнолунието този месец се пада в интуитивния, сантиментален, ориентиран към семейството Рак, ще е добре да се настроим към интуицията си, да се съсредоточим върху емоционалните си нужди и да изследваме как някои от най-близките ни и най-стари привързаности - особено към любими хора - помагат или възпрепятстват нашия растеж и баланс. Пълнолунието по природа е време, в което сме длъжни да бъдем погълнати от интензивни емоции, а когато Луната е пълна в знака, който управлява, грижовният, състрадателен, чувствителен Рак, имаме възможност да се сближим още по-интимно в унисон съв своя вътрешен свят.

Пълнолунията в Рак представляват период, в който можем да направим крачка назад и да гарантираме, че главите са в синхрон със сърцата ни

Попадайки в разгара на сезона на Козирозите, време от годината, в което сме принудени да се съсредоточим върху фактите вместо чувствата, за да постигнем целите си, Пълнолунията в Рак представляват период, в който можем да направим крачка назад и да се уверим, че главите ни са в синхрон със сърцата. В края на краищата работата в тандем е основният ключ към достигането на върха на планината, която сме избрали да изкачим.

Луната е в хармония с Уран, което позволява иновации и пробиви

Новолунието се пада на 16 градуса в Рак, образувайки много близък секстил с Уран, планетата на бунта и наелектризиращата промяна, която ще бъде на 15 градус в земния знак Телец. Уран може да предизвика внезапни промени изневиделица, което звучи дразнещо и малко изнервящо, но около 6 януари неговата положителна връзка с Луната може да предложи добре дошли разтърсвания и новаторски начини за управление на всякакви текущи ситуации, които са достигнали точка на кипене. Може да се почувстваме по-любопитни, адаптивни и отворени за възприемане на различен подход, особено по отношение на това как се свързваме с другите - по-специално с членовете на семейството, като се имат предвид темите на това Пълнолуние в Рак. Например, може би сте работили върху поставянето на здрави граници с властен, дори токсичен роднина или се борите да излекувате дълбока рана от миналото. Връзката на Луната с Уран ще създаде усещане за електрическа крушка, в която можем да видим ситуацията по осветяващ нов начин и дори може да бъдем вдъхновени да се справим с нея от различнагледна точка.

Слънцето апектира Меркурий, който в момента е ретрограден, което може да подхрани множество прозрения

Пълнолунието настъпва часове преди Меркурий, който се движи назад от 29 декември, доближавайки се към Слънцето в Козирог. Въпреки че Меркурий е ретрограден, това сдвояване може наистина да отвори очите ни и да доведе до продуктивна саморефлексия. След като признаем, обработим и отработим емоциите, които Пълнолунието породи у нас, тази среща може да стимулира прагматичен план за игра - или най-малкото прилив на заземена енергия, която да насочим към съзидание. Ако обаче не се чувствате суперцентрирани, ретроградното движение на Меркурий в кардиналния земен знак предоставя шанс да задържите очите си върху огледалото за обратно виждане за малко по-дълго. Смелото потапяне в самостоятелна работа, включваща миналото, може да ви подготви за още по-светло, по-продуктивно бъдеще.

Ето как това пълнолуние в Рак ще ви повлияе въз основа на вашия знак.

Овен

Пълнолунието активира вашия 4-ти дом, дома на семейството и жилището, така че сега е моментът да помислите как семейната динамика от миналото оформя настоящите ви предизвикателства. Изцелението на тази област от вътрешния ви живот е от полза за вашето емоционално благополучие - и на свой ред способността ви да превърнете голямата си визия в реалност.

Телец

Тъй като Пълната луна осветява 3-ия ви дом, дома на комуникацията, информацията, мисленето и писането, сега може да бъдете привлечени в различни посоки. Секстилът Уран, който е във вашия знак, ви позволява да реагирате по различен начин от обикновено - и то такъв, който наистина дава сила.

Близнаци

Пълнолунието е във 2-ия ви дом, дома на парите и финансовия живот, което може да предизвика чувство на негодувание, че влагате повече, отколкото получавате в работата. Това може да е знак, че е време да дадете приоритет на грижата за себе си, което от своя страна повишава вашите вътрешен мир и самосъзнание.

Рак

Попадайки във вашия знак, Пълнолунието прави емоциите ви със сигурност по-интензивни от обикновено и реакцията ви по подразбиране може да бъде свиване в черупката. Когато сте готови, ще се отворите пред доверен любим човек и ще се чувствате подкрепени и видяни.

Лъв

Пълнолунието във вашия 12-ти дом, дома на духовността и мечтите, е шанс за почивка, размисъл и презареждане. Разбира се, всички останали може да се върнат на работа и да продължат напред на прага на 2023 г., но отделянето на това време за центриране ще подсили вашите яснота и продуктивност през следващите седмици.

Дева

Попадайки във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата и социалния живот, това Пълнолуние е свързано със свързването с другите. Подхранването на платонични и колегиални връзки сега е дълбоко удовлетворяващо, а гмуркането в екипен проект - в идеалния случай такъв, който е в съответствие с дългосрочно желание - ще помогне да се почувствате като част от нещо голямо.

Везни

Тъй като това пълнолуние попада във вашия 10-ти дом, дома на кариерата, балансът между работа и личен живот е огромна тема. От какво се нуждаете, за да се чувствате подкрепени по начин, който ще направи плаването по-меко и в двете области на живота ви? Изследването на това сега може да повиши увереността ви през новата година.

Скорпион

С Пълната луна, попадаща във вашия 9-ти дом, дома на пътуванията, приключенията и новите знания, вие сте вдъхновени да се откажете от светската си рутина и да се потопите във възможностите за учене. Доверяването на инстинкта ви ще доведе до личностно израстване.

Стрелец

Тъй като пълнолунието попада във вашия 8-ми дом, дома на интимността, ревността и тайните, ще бъде добре да прегърнете уязвимостта на вашия любим човек. Предизвикателният, но необходим сърдечен разговор може да доведе до изцеление и укрепване на взаимното разбирателство.

Козирог

С Пълнолунието във вашия 7-ми дом, дома на любовните партньорствота, вие сте подтикнати да се справите с продължаващо предизвикателство, случващо се със скъп приятел, романтичен партньор или колега. Да знаете какво е ваше и кое е тяхното, кое трябва да задържите, е неразделна част от това да се възползвате максимално от момента.

Водолей

Попадайки във вашия 6-ти дом, дома на здравето, работата и ежедневна рутина, това Пълнолуние може да предложи отварящо очите прозрение за това как се грижите за ума, тялото и духа си. Ще откриете, че малките ежедневни промени могат да доведат до значителен прилив на жизненост и вътрешна свежест.

Риби

Пълнолунието този месец попада във вашия 5-ти дом, дома на романтиката и себеизразяването, което ви мотивира да разтегнете изтощителните срокове, за да бъдете по-тук-и-сега, по-игриви. Оставете сърцето да поеме юздите и може да стигнете до особено радостен момент с любими хора.

More Astro