Следва

Trend Report: триумфът на puddle pants, панталоните за локви

News: най-важните модни моменти от изминалата седмица

Ако, все още в плен на леката постпразнична летаргия, сте пропуснали най-новото и значимото в модния бизнес в последните десетина дни, можете без угризения да наваксате с нас

All fashion преди 1 година

Луиз Тротър напуска Lacoste

Луиз Тротър напуска френската марка след четири години начело. Тя актуализира естетиката на Lacoste, внасяйки духа на времето и прибавяйки свежа палитра към наследството на марката. Колекцията Пролет/Лято 2022 бе последната работа на Trotter за подиума - от година и половина марката не е показвана на Седмицата на модата в Париж. Мениджмънтът няма да търси нов творчески директор на Lacoste - екип от вътрешни дизайнери ще работи върху колекциите. А Луиз? Ние харесваме слуховете, че с голяма вероятност тя ще поеме поста на творчески директор на Ralph Lauren.

Тайната сватба на Ашли Олсън

Стана известно, че в последните дни на декември се е състояла сватбата на Ашли Олсън и художника Луис Айснер. Церемонията е била камерна - само 50 гости и нито една снимка в мрежата. Феновете се чудят коя рокля е избрала иконата на стила. Нашето предположение: не е била от The Row, собствената суперлуксозна марка на двете сестри - близначки, а нещо рядко и извънредно специално, твърде вероятно винтидж Chanel или може би авангардният Yohji Yamamoto, много обичан от сестрите (четете още: Близначките Олсън - 34 години стил в 25 папарашки кадъра).

Кампанията на Saint Laurent с режисьорите легенди

Дотук, това е най-готиният творчески състав в рекламните кампании на сезон Пролет/Лято 2023. Сен Лоран се сдоби с четири филмови легенди: Джим Джармуш, Педро Алмодовар, Дейвид Кроненберг и Абел Ферара, позиращи, съответно Ферара, Джармуш и Кроненберг - в двуредни палта, а Алмодовар - в обемно палто от изкуствена кожа. Черно-белите клипове с тях са заснети от Дейвид Симс.

Кая Гербер в жестоката кампания на Alaìa

Определено запомнихме Кая Гербер в поредицата превъзходни червени килими през 2022 г., облечена в прозирна черна поло-рокля от колекцията на френската модна къща Alaïa за Пролет/Лято 2022. Визията беше толкова магнетична, че се оказа възпроизведена и в кампанията на марката. Фотографът Тайрън Лебон (Tyrone LeBon) снима Кая в същия ансамбъл на покрива на студиото Sterling Ruby в Лос Анджелис. Каква прилика има Кая с майка си! Между другото, именно Синди Крауфорд бе муза на Алая през последните десетилетия.

Колекцията на точки - Louis Vuitton X Yayoi Kusama 

Магазините на Louis Vuitton по света са покрити с „yayoi“ точки, а във флагмана в Ню Йорк робот под формата на самата Яйои Кусама рисува прозореца – всичко това е съобразено с продажбите на съвместната колекция, която е втора поред (първата беше през 2012 г.). Този път асортиментът включва не само чанти, но и суичъри, тениски, деним, кожени поли, пижами, вратовръзки, маратонки, ботуши, както и аромати на Louis Vuitton във флакони на точки.

Множество заешки колекции



Китай се готви да празнува Новата година - тази на Черния Воден Заек. По този повод марките една по една пускат специални колекции, посветени на годината на Заека. Louis Vuitton, Dior, Gucci, Burberry, Givenchy, Moncler - никой не е против да припечели повечко на тема зайче. Но само два проекта покълнаха в душите ни: чантите със зайчета на испанската Loewe и брошките със зайчета на Jil Sander. А, и да не пропуснем, симпатичната работа на руската художничка Аполинария Брош върху килими, керамични обекти, обеци и висулки за Acne Studios.

More All fashion