Следва

Trend Report: триумфът на puddle pants, панталоните за локви

News: най-важните модни моменти от изминалата седмица

Ако, все още в плен на леката постпразнична летаргия, сте пропуснали най-новото и значимото в модния бизнес в последните десетина дни, можете без угризения да наваксате с нас

All fashion преди 1 година

Луиз Тротър напуска Lacoste

Луиз Тротър напуска френската марка след четири години начело. Тя актуализира естетиката на Lacoste, внасяйки духа на времето и прибавяйки свежа палитра към наследството на марката. Колекцията Пролет/Лято 2022 бе последната работа на Trotter за подиума - от година и половина марката не е показвана на Седмицата на модата в Париж. Мениджмънтът няма да търси нов творчески директор на Lacoste - екип от вътрешни дизайнери ще работи върху колекциите. А Луиз? Ние харесваме слуховете, че с голяма вероятност тя ще поеме поста на творчески директор на Ralph Lauren.

Тайната сватба на Ашли Олсън

Стана известно, че в последните дни на декември се е състояла сватбата на Ашли Олсън и художника Луис Айснер. Церемонията е била камерна - само 50 гости и нито една снимка в мрежата. Феновете се чудят коя рокля е избрала иконата на стила. Нашето предположение: не е била от The Row, собствената суперлуксозна марка на двете сестри - близначки, а нещо рядко и извънредно специално, твърде вероятно винтидж Chanel или може би авангардният Yohji Yamamoto, много обичан от сестрите (четете още: Близначките Олсън - 34 години стил в 25 папарашки кадъра).

Кампанията на Saint Laurent с режисьорите легенди

Дотук, това е най-готиният творчески състав в рекламните кампании на сезон Пролет/Лято 2023. Сен Лоран се сдоби с четири филмови легенди: Джим Джармуш, Педро Алмодовар, Дейвид Кроненберг и Абел Ферара, позиращи, съответно Ферара, Джармуш и Кроненберг - в двуредни палта, а Алмодовар - в обемно палто от изкуствена кожа. Черно-белите клипове с тях са заснети от Дейвид Симс.

Кая Гербер в жестоката кампания на Alaìa

Определено запомнихме Кая Гербер в поредицата превъзходни червени килими през 2022 г., облечена в прозирна черна поло-рокля от колекцията на френската модна къща Alaïa за Пролет/Лято 2022. Визията беше толкова магнетична, че се оказа възпроизведена и в кампанията на марката. Фотографът Тайрън Лебон (Tyrone LeBon) снима Кая в същия ансамбъл на покрива на студиото Sterling Ruby в Лос Анджелис. Каква прилика има Кая с майка си! Между другото, именно Синди Крауфорд бе муза на Алая през последните десетилетия.

Колекцията на точки - Louis Vuitton X Yayoi Kusama 

Магазините на Louis Vuitton по света са покрити с „yayoi“ точки, а във флагмана в Ню Йорк робот под формата на самата Яйои Кусама рисува прозореца – всичко това е съобразено с продажбите на съвместната колекция, която е втора поред (първата беше през 2012 г.). Този път асортиментът включва не само чанти, но и суичъри, тениски, деним, кожени поли, пижами, вратовръзки, маратонки, ботуши, както и аромати на Louis Vuitton във флакони на точки.

Множество заешки колекции



Китай се готви да празнува Новата година - тази на Черния Воден Заек. По този повод марките една по една пускат специални колекции, посветени на годината на Заека. Louis Vuitton, Dior, Gucci, Burberry, Givenchy, Moncler - никой не е против да припечели повечко на тема зайче. Но само два проекта покълнаха в душите ни: чантите със зайчета на испанската Loewe и брошките със зайчета на Jil Sander. А, и да не пропуснем, симпатичната работа на руската художничка Аполинария Брош върху килими, керамични обекти, обеци и висулки за Acne Studios.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.