Следва

Зеленикав и с едно рамо: бански като на Хелена Кристенсен

Дакота Джонсън е новият посланик на класиката Gucci Jackie 1961 bag, отива й

Кръстена на първата дама Жаклин Кенеди, Gucci Jackie 1961 е голямото бижу сред чантите. Има красиви, има желани, има иконични дамски чанти, но Джаки на Гучи е нещо извънредно. Чанта като Личност, чанта като Сила, чанта като История. Тя има божествен ретро силует и едновременно е брутално модерна. В ролята на чисто новото рекламно лице е Дакота Джонсън, четем откровенията й защо и за нея това е Чантата на чантите... 

Celebrities преди 1 година

„Винаги съм романтизирала модата от 70-те, казва Дакота Джонсън пред британския Vogue. - Формите, линиите, цветовете и шарките. Но също така и настроението на хората, които носят дрехите.” Носталгичната чувствителност на звездата е очевидна в многобройните й изяви на червения килим, от безапелационно ретро костюма на Gucci, който тя избра да облече на South by Southwest в Тексас миналия март, до великолепието на стария Холивуд в роклята с пера в цвят шампанско (също Gucci) за афтърпартито след Оскарите на Vanity Fair същия месец.




 

Съответно кой по-добре от Дакота би могъл да олицетвори най-новата итерация на една от най-обичаните чанти на Gucci - Jackie 1961? Актрисата поема щафетата от безброй собственички в A-листа, които вдъхновяват над 60-годишната история на иконичния аксесоар - нито една от тях, разбира се, не толкова значима, колкото твърдия фен, заради която чантата в крайна сметка получава своето име - Жаклин Кенеди.

Незабавно разпознаваема благодарение на извития си като полумесец силует и отличителния хардуер с бутало, чантата с форма на дисаги на Gucci става категоричен фаворит на бившата първа дама през 70-те години, а снимките на Джаки, която хвърчи из Манхатън с кожената си чанта, бързо я превръщат във вещ-икона. 

От една енигматична брюнетка до друга, Дакота е идеалната модерна муза за това съвременно завъртане на големия фаворит на италианската къща. Изображенията на кампанията, заснети от британския фотограф Глен Лъчфорд, повтарят папарашките снимки, които са толкова присъщи на съвременната култура на знаменитостите, но също така документират любовната афера на г-жа Кенеди Онасис с чантата отпреди десетилетия. Вместо Джаки да стиска паспорта си на излизане от летището, а на рамо да виси любимата й дамска чанта, откриваме Джонсън на път за фитнеса, носейки най-важното за съвременното It-girl: постелка за йога, ключове за кола, бутилка за вода и нова кобалтовасиня версия на Jackie 1961, висяща на хълбока. 


Джаки Кенеди с нейната чанта от 1961 г. през 70-те, любимата модна ера на съвременния посланик Дакота Джонсън

Рестартирането на чанти с наследство се оказа изключително успешна стратегия за Gucci през последните години. През лятото на 2021 г. бившият творчески директор Алесандро Микеле (който потвърди напускането си през ноември след променящ индустрията престой начело на марката) върна друг любим аксесоар от архива на бранда: любимата чанта с бамбукова дръжка на принцеса Даяна.



Синоним на визията на късната Даяна през 90-те години, нейната най-уверена и влиятелна стилова ера, Микеле трансформира структурираната чантичка за 21-ви век, добавяйки неонови кожени колани, които се закопчават около характерните бамбукови дръжки, и предоставяйки на потребителите възможност да персонализират техните чанти с букви и звезди.


Дакота носи версия със змийски принт на чантата на Gucci Jackie 1961 в кампанията

Междувременно еволюцията на Jackie 1961 вече спечели еклектична комбинация от звездни фенове - от Кейт Бланшет до идола на Gen-Z Аманда Стенберг, и от Джоди Търнър-Смит до Хари Стайлс. Тази последна актуализация включва три различни размера – мини, малък и среден – в широка гама от цветове и покрития, от естествена кожа през лак до кожа от скъпоценни влечуги. „Джаки е перфектната чанта, казва Дакота, отявлен фен на Gucci.- Страхотен размер е и е много, много шик.“ Подгответе се да видите тази преработена класика в безброй папарашки снимки тази година.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 17 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 14 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.