Следва

Годишен ХОРОСКОП - 2023

Пoчина супермоделът Татяна Патиц

На само 56, като причината за смъртта не е обявена официално, но се смята, че е напреднал стадий на рак на гърдата

 

Celebrities преди 1 година

Патиц беше един от първите пет супермодела, включени в известната снимка на Питър Линдберг за корицата на английския Vogue от януари 1990 г. Тази историческа снимка възвести нова ера в индустрията на моделите и началото на въвеждането на термина "супермодел" в световната поп култура. Патиц беше и един от любимите модели на Линдберг и именно той постави началото на нейната успешна кариера.

Родена в Хамбург от майка естонка и баща германец, Татяна се премества със семейството си в Сканер, крайбрежен град в южна Швеция, когато е много малка. На 17 години участва в конкурс за модели в Стокхолм.

Нейният тип красота бе наречен символ на европейския шик и сравнен с Роми Шнайдер и Моника Вити. В същото време Патиц изглежда винаги беше настрана от вечния купон на супермоделите.

„Тя беше много по-малко забележима от своите връстнички - по-загадъчна, по-зряла, по-недостъпна - и това имаше своята привлекателност“, каза за нея Ана Уинтур.

Патиц е позирала десетки пъти за Vogue, работила е с Хърб Риц и Патрик Демаршелие и се е появявала в емблематични музикални видеоклипове - например в хита на Джордж Майкъл Freedom '90.

За последен път тя беше забелязана на публично място през октомври 2022 г., когато заедно със сина си присъства на светско събитие в Берлин.

 

More from View Sofia

Да бъдеш Вещица е cool! Ренесансът на вещерския образ - защо, как и от кого

Celebrities преди 2 години

От XV до XVII в. са изгаряни живи заради афиширан мистицизъм, силно изявен характер или необуздана сексуалност. В днешно време ги боготворим, придавайки им изконни женски ценности, аурата на аутсайдери и “сярната“ красота. От кладата до пиедестала - как фигурата на вещицата се превръща в улграмодерна поп муза >>>

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.