Следва

Гениален Антъни Вакарело, отново, или Saint Laurent Resort 2023

So Special - Balmain, PRE-FALL 2023

Едва на 36, Оливие Рустейн е гений 

Runway преди 1 година

Той вече 12 години е креативен директор на Balmain, което го прави четвъртият най-дълго служил от всички еквиваленти в луксозната мода (с изключение на бижутерийния сегмент). И все пак, той е изключително опитен, но младежката му природа позволява постоянно да разпродава продукцията си и едновременно никога да не изпада в "синдрома на втория албум".

Тази обширна prefall колекция за мъже и жени е разговор в две основни линии. Първият взаимодейства със собствената история на Rousteing с марката, a вторият се съчетава с тази на Pierre Balmain, основателят. Скулптурното дамско и мъжко облекло, белязано от военни жабчета и структурни фасади от кристал, отразява пищно насочения вкус към лукса, който Rousteing разработи с възроденото ателие на къщата си. Височината на платформите означава продължаващите амбиции на Рустейн за къщата, а раменните аксесоари изглеждат като щедро кимване към Кристоф Декарнин, който позволи на Оливие да обитава обувките му. 

Rousteing разшири границите на костюмите от 70-те в почти спортен елеганс, много пищен, като изследване на контурите на тялото, дефинирани от копче и шев. Роклите са изработени от големи квадратчета коприна, гениално прибрани, забодени и драпирани, за да отразят собствените приключения на Пиер. Междувременно скулптурно оформените каскадни форми се връщат към контекста след арт деко от ранните дни на основателя.

Разхождайки се с Rousteing през двуетажния шоурум на къщата, претъпкан с бързо сменящи се модели и носещи слушалки, бързо говорещи търговски представители, колегите от Vogue се скитат между ретро ски облекла и нови чанти. Този дизайнер не е загубил нищо от енергията си; първото му десетилетие в лейбъла все още може да се нарече само неговият amuse-bouche. Пиер Балмен е проектирал сериозно в собствената си къща от края на 40-те до края на 70-те години на миналия век, 30 години престой. Оливие Рустейн ще достигне дълголетието на основателя - ако остане - когато достигне средата на 50-те си години в началото на 2040-те.Това очакваме да видим. А дрехите на Balmain няма никога да изглеждат стари и същевременно ще са винаги свързани с историята на Kъщата. Къщата, която е късметлийка да има такъв стопанин.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.