Следва

Едно макменю и 13-те най-КРАСИВИ McDonald's-a в света

Викингският ми килим Giancarlo Valle

DEAL OF THE DAY!

All About Life преди 1 година

През Средновековието, когато търговските пътища носят източния текстил и занаятчийско ноу-хау в Северна Европа, шведските занаятчии запчват да тъкат цветни килими, отличаващи се с регионални фолклорни изображения. Тази богата история е първото място, на което дизайнерът Джанкарло Вале търси и намира вдъхновение за колаборацията си с Nordic Knots, уважавания производител на килими със седалище в Стокхолм. "Традицията на шведския килим е една от любимите ми“, казва Вале. "Искахме да се докоснем до това и да разкажем малко истории.“

По време на нашия разговор с AD, който също са хвърлили око на килима ни, той е току-що на посещение в Ol-Anders Hälsingegård, група от вековни ферми, разположени в северна Швеция, където е монтирана неговата дебютна линия подови настилки. Със своите боядисани стени и народна дървена дограма, домовете олицетворяват причудливия селски стил, който Вале се надява да улови в собствените си безгрижни творения. "Почти се опитахме да изхвърлим дизайна през прозореца“, обяснява Вале, запален рисувач, който, прелиствайки своя скицник, избра три рисунки: ръце, пъпки и бримки. Тези мотиви полагат основата за новите му килими, всички ръчно изтъкани в Индия с помощта на новозеландска вълна и изглеждащи издълбани от луксозната купчина, като барелеф. ("Има малко релеф“, казва той.) Междувременно назъбените ъгли придават формалност на иначе лекия дизайн.

В рамките на богатата палитра на колекцията от охра, горско зелено и керемидено червено, последното дава още един тласък на Scandi стила, призовавайки пурпурния цвят на боята Falu, който покрива къщите в Hälsingland. Този пигмент се прави с помощта на руда или скали, които съдържат желязо, страничен продукт от историята на добива на мед в нацията.

"Фолклорните традиции съществуват във всяка култура“, обяснява Вале за дълбокото интелектуално потапяне на своя екип в народните занаяти. "То е почти като универсален език. Искахме да го дестилираме до най-простата му форма.“ И си купуваме килим от тук.

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.