Следва

Цветелина Бориславова на прокурорска проверка от премиера

Колко ниско можеш да слезеш или нашествието на ниските обувки

Модните сезони имат своите странно пророчески моменти. Ниските, кокетните токове стават все по-модни...

All fashion преди 14 години

Модните сезони имат своите странно пророчески моменти.
Ниските, кокетните токове стават все по-модни.
На брилянтното закачливо шоу на Giles за пролет/лято 2010, малките кокетни токчета от Кристиан Лобутен стъпваха триумфално по подиума.

Но това не означава, че средно високата революция е лимитирана само до формата на тока, била тя и много кокетна.
При Стела Маккартни, групата от красиви модели с хубав тен – всички потопени в дантелени презрамки, дънкови поли и секси поведение – бяха обути, почти до една,  в забележителни полуостри обувки с коркови токове, наименовани на музата на Стела, майка й - Линда Макартни.

„Писна ми!”, казва Анджела Мисони. За нея това е краят на късите поли и високите токове: „Така се чувствам по-женствена, но леко агресивна”,  добавя тя.

„Получихме свръхдоза от много високи токове, но не само височината им, но и сложността на обувките допринесе за това.”, добавя Лобутен, човек, запомнен със създадените от него обувки-сексапил.

И не само ветераните усещат новата вълна в света на обувките. Горещият нов „обущар” Николас Киркууд изчиства дизайнерската си палитра за пролетта и я свежда до сантиметър-два.

Разбира се, когато се говори за нещо свързано със значимата сила на тока, внезапната промяна на отношението ни към него не е просто странна приумица на модата, а следствие от нещо.



Anne Demeulemeester, цена при поискване

Дизайнерите, нормално, играят своята роля, но жените в тяхното ежедневие могат да окажат дори по-голямо влияние над тенденциите.
Мишел Обама например, съвършения пример за съвременна модна икона, винаги е премерена и кокетна в красиви рокли и симпатични ниски обувки, и излъчва комфорт и някак по-голям респект, отколкото ако бе качена  на необуздано високи обувки.

За пролетта и лятото на 2010-та, Net-a-porter, най успешният интернет магазин в сектора на модата, е увеличил продажбите на "ниско-токови" обувки с 200 процента.

Дори Тамара Малоун, президент и основател на Jimmy Choo признава, че навлизаме в „ниско-токов” културен момент. И докато пази високите токчета в арсенала си от обувки за специални случаи, то малките сладурски  токчета от колекцията й остават за ежедневните задачи. Удобно,  бързо и закачливо.

И преди да се притесним, че ще сме с една идея по-малко секси, ако го няма убийственият висок ток, Анджела Мисони ни успокоява, че „Не високият ток е нещото, което те прави секси, ти самата си секси, твоето държание е секси. Секси означава и да се чувстваш добре.”

Prada, 590 лв. от Trend Box

Няколко модела от софийската наличност доказват на прага на сезона, че ниската обувка може да свърши чудесна работа не само в изпълнение на ежедневния дълг, свързан и с надбягване по софийските павета, но и за парти или вечеря на свещи, например!
Височините са различни, като варират с малко.
Най-любими са ни обаче тези на Prada, напомнят за лято и приключения. Представяме си ги с рокля от новата колекция на Аргир Коватлиев /скоро във View Sofia Shop/ от фина пъстроцветна басма, с огромна чанта в ярко синьо и едри слънчеви очила и сърцето ни пее...

А ти, колко ниско би стигнала, сама ще прецениш!
 

More All fashion