Следва

Колекцията на Louis Gabriel Nouchi Есен/Зима 2023 и разкошен Лукас Браво aka American psycho

Нов трофей за Марко Менгони на Санремо 2023? Твърде възможно, припомняме кой е той

От X Factor до сцената на Аристон (театърът в Санремо, в който се провежда едноименният конкурс на италианската песен) проследяваме стъпките на успеха на един от най-обичаните италиански певци в последните години

Celebrities преди 1 година

Марко Менгони е победител в X Factor и на фестивала „Санремо“ (2013 г.). Кой всъщност е красивият италианец с нежен, леко стържещ, много секси теноров тембър? Вадим на повърхността приятни подробности от житейския му пейзаж, защото той отнове ще се състезава на предстоящия песенен конкурс Санремо - 7-11 февруари 2023, заедно с още 27 изключителни изпълнителя от Апенините. 


Марко в X Factor

Марко Менгони – победителят

Марко Менгони е роден през 1988-ма, зодия Козирог. Избухва в третия сезона на X Factor Италия през 2009 г. и веднага става разпознаваем с невероятния си музикален диапазон и забележителни интерпретаторски умения. “Модерен, с блус вени и поп рок акценти“, казва критикът Марио Лузато Феджиз за него. Марко, горещ, секси и много талнтлив, печели известното шоу за таланти и придобива моментална слава. 

През 2010г. излиза на сцената на Аристон, за да участва във фестивала „Санремо'' с парчето Credimi ancora (Повярвай ми отново). Класира се трети и взима наградата на критиците. Така кариерата му излита към небесата и песните му остават в сърцата на огромна публика. Той е артистът, който успява да спечели категорията Best Italian Act на MTV Europe Music Awards 2010.

През 2013г. Марко се завръща на сцената на Санремо и този път печели голямата победа с L’Essenziale („Най-значимото“), считана за една от най-красивите песни, представяни на фестивала. Това, което очарова публиката в Аристон е не само изключителният глас, но и посланията, които иска да предаде. С “L’Essenziale” той иска да покаже колко е важно да се завърнем към значимите неща и да оценяваме това, което наистина има стойност, не в смисъла на материалното. 


Марко на Sanremo, 2013 г.

Марко Менгони се качва на сцената на Санремо отново през 2014г, но не като участник. Той е поканен за гост, престижен жест от страна на организаторите, който потвърждава успеха, който е постигнал за отрицателно време.

Минават 10 години от първото му участие в Санремо. Но явно сцената в Аристон му липсва, тъй като италианският изпълнител ще се завърне отново тази година с песента “Due vite” (Два живота). По думите му: „Песента е ритмична, с много послания и отражения: една интимна песен.“ Той не издава нищо повече, но ние вярваме, че текстът е свързан с необходимостта на един творец да се раздели между два свята – публичния и личния.

Марко Менгони и личният му свят

Голяма част от творчеството на Марко Менгони е доста интимно - разказва за чувства, любов, раздяла, щастие, нещастие и цяла гама от емоции, които човек изпитва. Докосва дълбоко и изкарва на повърхността скрити, отдавна потулени емоции. Певецът подарява на публиката си частици от душата и вътрешния си свят, но в същото време пази личния си живот далеч от хорските погледи. Неведнъж е казвал, че не възнамерява да го излага на показ, нито пък да кара близките му хора да бъдат част от този свят. Той иска да предпази хората, които обича – цел, която очевидно смята да продължи да преследва.

Семейството на Марко Менгони

От къде е Марко Менгони? Семейството на известния певец все още живее в Рончилионе (Ronciglione), средновековно село в Alto Lazio, с което Марко е много свързан. Той вярва в значимостта на корените. Въпреки привързаността му към родния дом, той го напуска, когато е на 16 години, усещайки, че има нужда от важна промяна. Издържа се сам години наред с единствената цел да пробие в музиката, Марко Менгони най-после успява да се качи на сцената на X Factor през 2009г., което, както знаем, му донася желания успех.

А ние пожелаваме успех и на Санремо 2023, който ще следим много отблизо! 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 23 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.