Следва

Party Advice. С цвят и без дължина

Цветелина Бориславова на прокурорска проверка от премиера

За 9 години работа Цветелина Бориславова натрупала активи за около 1 млрд. лева при максимума за банкер 200 хил. лв за срока...

All fashion преди 14 години

За 9 години работа Цветелина Бориславова натрупала активи за около 1 млрд. лева. Тази информация даде левият депутат Антон Кутев. Ето от къде премиерът „от личните си пари” дава за държавата – благодарение на половинката си.

На спецбрифинг в парламента червените извадиха справка от годишния доклад на СИ Банк към 31.12.2008 г., както и списък с участията на Бориславова в управленията на различни дружества – над 20 фирми.
Изисква се пълен отчет на собственостите на Цветелина, както и справка за данъците, които евентуално е платила.

За банкерската си работа според изчисления, Бориславова трябва да е спечелила не повече от 200 хил. лв. за периода при работа дори през почивните дни.

Кутев призова Бойко Борисов да назначи прокурорска проверка по случая. Защото, тя е човекът, живял първо с главния секретар на МВР, след това с кмета на София, а сега и с министър-председателя и през цялото това време е имала отношение към властта.

Според Кутев не може да се каже, че Бориславова е обикновен банкер, защото очевидно не е, а тези нейни активи за около 1 млрд. лв. са придобити от 2001 до 2006 г., докато Борисов е бил в управлението на страната, твърди депутатът.

Като заключение от БСП настояха като антикризисна мярка - средствата на големите държавни предприятия и институции да бъдат преместени от СИБанк в Българската банка за развитие и по този начин да се подпомогне кредитирането на малкия и средния бизнес с нисколихвени кредити.
Левицата твърди, че в СИБанк продължават да стоят парите на Националната агенция по приходите, Националния осигурителен институт, Агенция "Митници" и МВР.

dnes.bg
 

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.