Следва

Fendi, Spring 2023, COUTURE

Armani Privé, Spring 2023, COUTURE

Джорджо Армани е може би единственият дизайнер, който има строгостта (или волята) да медитира върху една идея в 77 визии 

Runway преди 1 година

Този сезон за Armani Privé това е темата на арлекините. Диагонално карираната боядисана писта издаде играта - продуктът е интригуващ.

Цветовете обаче също са дар за нас, клиентите на марката. Вместо по-крещящите, които се виждат в традиционните костюми с арлекин, тук има воднистозелено, лилаво, бледосиньо и златно. Бележка за пресата съдържа ред, който конкретно свързва нюансите с "рококо интериора на венецианските дворци и великолепието на светлината“. Армани също фино локализира арлекина в рамките на вековната венецианска комедия дел Арте и историческите корени на театъра. Е, както всички знаят, Армани облича актьори за церемонии по награждаване. Те и техните стилисти ще търсят, сигурни сме, какво могат да вземат от парада на армани.

Колекцията му е изчислена да блести и блести на фона на графични очертания и черни блокове. Моделите са избродирани в кристали или изпъстрен в метална кожа върху якета в различна интензивност на цвета. Усещането, че е предназначено да се хареса на различни личности и вкусове, продължава: понякога закачливо в цялата схема с диамантени шарки и пиро, за някой млад със странно чувство за хумор; след това, много елегантно в дълги, криволичещи рокли с пайлети с дълги ръкави в различни нюанси на розово.

Има изходи от стилове, които смътно четат Deco Jazz-Age, други, които изглеждат повече като бални рокли от 80-те години на миналия век. В поредица от двупластови прозрачни рокли изведнъж се появи дори една с тясна черна лента за горнище, която изглежда ясен пънк фетиш. Очакваме всички на всички награди да бъдат в Armani.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.