Следва

Fendi, Spring 2023, COUTURE

Armani Privé, Spring 2023, COUTURE

Джорджо Армани е може би единственият дизайнер, който има строгостта (или волята) да медитира върху една идея в 77 визии 

Runway преди 10 месеца

Този сезон за Armani Privé това е темата на арлекините. Диагонално карираната боядисана писта издаде играта - продуктът е интригуващ.

Цветовете обаче също са дар за нас, клиентите на марката. Вместо по-крещящите, които се виждат в традиционните костюми с арлекин, тук има воднистозелено, лилаво, бледосиньо и златно. Бележка за пресата съдържа ред, който конкретно свързва нюансите с "рококо интериора на венецианските дворци и великолепието на светлината“. Армани също фино локализира арлекина в рамките на вековната венецианска комедия дел Арте и историческите корени на театъра. Е, както всички знаят, Армани облича актьори за церемонии по награждаване. Те и техните стилисти ще търсят, сигурни сме, какво могат да вземат от парада на армани.

Колекцията му е изчислена да блести и блести на фона на графични очертания и черни блокове. Моделите са избродирани в кристали или изпъстрен в метална кожа върху якета в различна интензивност на цвета. Усещането, че е предназначено да се хареса на различни личности и вкусове, продължава: понякога закачливо в цялата схема с диамантени шарки и пиро, за някой млад със странно чувство за хумор; след това, много елегантно в дълги, криволичещи рокли с пайлети с дълги ръкави в различни нюанси на розово.

Има изходи от стилове, които смътно четат Deco Jazz-Age, други, които изглеждат повече като бални рокли от 80-те години на миналия век. В поредица от двупластови прозрачни рокли изведнъж се появи дори една с тясна черна лента за горнище, която изглежда ясен пънк фетиш. Очакваме всички на всички награди да бъдат в Armani.

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани