Следва

Уау! Valentino, Spring 2023, COUTURE

Fendi, Spring 2023, COUTURE

Спокоен сребрист поток висша мода на Fendi, за Пролетта

Runway преди 1 година

"Искам да правя лекота, защото за мен модата винаги изглежда твърде стабилна и тежка“, казва Ким Джоунс. "Искам плаване. Елегантно, но младежко.” Това е неговият пети сезон работа за установяване идентичността за римската къща и имаме чувството, че сега той е тотално в flow-a. Може да се каже, че когато човек се стреми да създава лоялност и да циментира взаимоотношения, има добродетел в това да не нарязва и променя стилове и теми с всеки сезон. Джоунс казва, че тази колекция е "продължение" на неговата есенна мода и отговор на исканията на клиентите на Fendi за вечерни рокли.

Това, което той предлага, беше дискретно модернизирана нова дефиниция на статуетките, като облекло за богини: тънки силуети в бледи мимолетни цветове, някак преработени чрез чувствителността на роклята от 90-те. Couture се отличава от ready-to-wear през специализацията на ателиетата, които създават текстури и материи, които изобщо не са това, което изглеждат. Във Fendi наследството и ноу-хауто произлизат от корените му като италианска къща за кожа. Изминаването на времето очевидно означава, че показването на кожи на ревюта е изключено. Джоунс кимва към миналото без кожа в няколко бродирани панталони с кръстосано тяло; останалата част от експертизата на trompe l’oeil е съсредоточена върху усъвършенстването на кожата, за да изглежда и драпира като плат. Не че някога ще го разберете, освен ако не носите тези дрехи.

Едва ли може да се каже - ако изобщо може - че някои от посребрените рокли с насложени щамповани дантелени шарки, малко като покривки, са кожени. Или блестящите "верижни“ ръкавици. "Исках наистина да поработя с модните техники“, казва Джоунс. "Това, което можем да правим сега, технически в модата, е толкова напреднало.“ Концепцията за наклони и драперии леко се позовава на архивна копринена рокля на Карл Лагерфелд за Fendi, която Джоунс е изучавал; естествено ехо от класическата римска статурия, разбира се. Джоунс я поставя върху деликатни конструкции от копринени сутиени и панталони с дантелени ръбове.

Нещо от 30-те години на миналия век изплува от модните дефилета този сезон. Джоунс заковава същността на жанра в гънките от изкована коприна на драпирана рокля, носена от Джулия Нобис. Фино и красиво нещо, носено с непринудена елегантност. За жена, която има средствата да си позволи Fendi, това би било доста добър начин да влезе в стаята. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.