Коя е Алесия Ланца - beauty звездата на TikTok

Коя е Алесия Ланца - beauty звездата на TikTok

За отговорността да те следват милиони хора (или по-точно 3.9 милиона), за куража да напишеш книга, отваряйки сърцето и душата си пред всички, за амбицията да направиш нещо голямо и велико 

Това, което предстои да прочетете, е интервю, дадено от Алесия Ланца за списание Elle Italy. Едно момиче, което е само на 22 години, а има 3.9 милиона последователи в TikTok и 1.4 милиона в Instagram. Тя разказва за новоиздадената си книга, в която четем за срещите й с психолог, за специалния й дом, който дели с с още седем тиктокъра и за важните колаборации – като тази с Giorgio Armani Beauty.

„Сътрудничеството с марка като Giorgio Armani не е за всеки…“

Алесия споделя, че не е повярвала, когато от beauty компанията са й направили подобно предложение, тъй като смята, че не може да се гримира много добре и се е опасявала, че ще очакват да е по-умела в тази област. Но всъщност това е възможност, от която тя научава много, а в социалните мрежи показва най-игривия аспект на грима чрез забавни видеа. Това увлечение на Алесия се заражда още в детските години, гледайки с очарование как майка й се гримира. Самата тя започва да използва грим, за да прикрие несъвършенствата си, но впоследствие разбира, че магията на грима се крие в цветовете, с които да изразиш себе си. Най-любимата си визия взаимства от Донатела Ферари – професионален гримьор на Armani Beauty – червило Lip Power върху устните, очите и скулите, нанесено с пръсти. Семпла и хитра тактика, която със сигурност и ние ще пробваме.

В интервюто е засегната и темата за книгата „Не е каквото изглежда“, чиято корица е доста hot – ТикТок-ърката е чисто гола с палава усмивка и руса коса със сини краища. Със сигурност приковава вниманието. Но зад тази секси снимка се крие дълбока идея – а именно, че Алесия разголва душата и сърцето си на страниците. Тя разказва за своята несигурност, безпокойство, опита със сеансите при психолог и помощта, дошла оттам. Точно тази част трогва и докосва много читатели, които имат подбони проблеми със себе си. След тази своя изповед, завесата се вдига и се оказва, че животът на младата жена съвсем не е толкова перфектен, колкото изглежда в социалните мрежи, но това само прави връзката й с последователите по-истинска и силна.

“Всяка сутрин се гледах в огледалото и си мислех: красива и глупава...“

Алесия споделя, че винаги се е чувствала сякаш известността й се дължи само и единствено на външния вид, но впоследствие осъзнава, че ако нямаш персоналност, характер, ако нямаш нещо, което пленява останалите, успехът си отива много бързо. Тя е от поколение, чиито живот и ежедневие са изложени на показ всеки ден и постоянно. Парадоксалното е, че социалните мрежи са мястото, където критиките и негативните коментари са най-груби - дори понякога брутални, но в същото време се среща и огромна солидарност, подкрепа и разбиране.

За човек като Алесия, която попада от доста крехка възраст под светлините на прожекторите, е много трудно да приеме всички осъдителни коментари, които получава - както тя го нарича „шокова терапия“. С времето, разбира се, се дистанцира от негативността и се опитва да не обръща внимание.

“2022 бе година за намиране на себе си, за задаване на въпроси – Коя съм аз? Къде искам да отида? Какво искам да правя?“

Със сигурност не е лесно да си на 22г. и 3.9 милиона души да следват всяка твоя стъпка, да имат мнение за всяко твое действие и дори за това как трябва да изглеждаш. Сравнявайки живота си с този на връстниците си, Алесия осъзнава колко различен е той. Тя работи дори през уикендите и няма време за купони или размотаване с приятели.

Какво би посъветвала своите фенове?

„Идете там, където е по-трудно. Ако станеш силен от малък, като голям ще ги разбиеш!“

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.