Следва

Jean Paul Gaultier, Spring 2023, COUTURE

Сабато де Сарно е новият творчески директор на Gucci

Сабато де Сарно е назначен за нов творчески директор на Gucci. Изненадващото име изчете в социалните мрежи на италианската модна къща

 

All fashion преди 1 година

Де Сарно, 39, израства в Неапол и завършва училищата по дизайн на Istituto Carlo Secoli и Istituto Europeo di Design. Започва кариерата си в Prada през 2005 г., след което работи в Dolce & Gabbana. През 2009 г. се премества във Valentino, където се издига до директор по дизайна на линиите за мъжко и дамско облекло.

„За мен е чест да служа като творчески директор на Gucci. Горд съм да се присъединя към къща с толкова невероятна история и наследство, която почита ценностите, на които се уповавам в продължение на много години. Трогнат и развълнуван съм от възможността да трансформирам марката чрез своята творческа визия“, коментира назначаването си модният дизайнер.

Дебютната му колекция за Gucci ще бъде представена през септември на Седмицата на модата в Милано.

Припомняме, че предшественикът на де Сарно, Алесандро Микеле, напусна поста творчески директор на Gucci през ноември 2022 г. след седем години на тази позиция и общо работа в Gucci от близо 20 години. 

More All fashion