Следва

Големите любовни истории: Силви Вартан и Джони Холидей

Емили Ратайковски интервюира Донатела Версаче - един подкаст, който харесахме

Топмоделът Емили Ратайковски интервюира Донатела Версаче в последния епизод на подкаста си High Low with EmRata

Celebrities преди 1 година

Да дефилираш за Versace се възприема като своеобразен връх в кариерата на моделите. А да си спечелиш честта да наричаш Донатела Версаче с малкото й име е привилегия, която малцина имат. Емили Ратайковски e една от успелите в това отношение, почти можем да я наречем част от семейството на Versace. Затова дизайнерката приема поканата на модела да участва в последния епизод на подкаста й, в който говорят за феминизъм, мода, детство и още много неща, и завършват със специално съобщение, което със сигурност ще зарадва феновете на Ратайковски. Добра работа, от която струят признание, искреност и уважение.

„Икона“ определено e доста изтъркана дума в последните години, но когато говорим за Донатела, няма по-добро описание. Тя пристига в офиса на Емили, носейки със себе си Versace възглавници и чаши за кафе. Сяда за откровен разговор, който позволява да надникнем дълбоко в интимния й свят. Донатела разказва за детството си в Южна Италия, за това каква е била модната индустрия през 70-те, за брат й Джани, за философията й в бизнеса и в живота.

Емили я нарича „моя най-мечтан гост“ и споделя, че й е изпратила въпросите за този разговор предварително, но Донатела й е върнала отговор, че желае да говорят директно и то конкретно за термина „bitch era”. Какво влага в него дизайнерката? "Свързвам го със силата да се бориш за нещата, които искаш и да не обръщаш внимание на това какво казват хората за теб. Този процес е труден особено когато си публична личност, защото всеки има мнение за външния ти вид, за работата ти, за живота ти. Но не мога да се харесам на всички. Искам единствено да удовлетворя себе си и още няколко човека. Държа да бъда себе си.“

Донатела разказва без филтър за близките отношения с брат си Джани, за сързераздирателната болка след неговото убийство и за детството. Тя споделя: „Майка ми шиеше рокли, а след време отвори бутик. Джани постоянно стоеше там, но заради това възникваха доста спорове. Питате се за какво? Когато някоя клиентка пробваше рокля, майка ми й правеше комплимент. Но Джани... той казваше: „Не изглеждате добре, трябва да пробвате нещо различно.“ Той имаше мнение за всичко, особено за модата.“. Според Донатела той цял живот е бил в неговата „bitch era”.

Следва интересната история за емблематичния й рус цвят: „Джани, аз и един негов приятел отидохме в ателието на майка ми, но тя не беше там. Джани реши, че това е моментът да ми направи няколко светли кичура, но добави още и още, и още,и така станах блондинка. Никога повече не се върнах към кестенявото“.

Дизайнерката прави и друго - анализира цялостно модния бизнес и промените, които търпи във времето. Проследява революцията на стиловите кодове, дълбоко преплетени с женската еманципация, увековечена от нея и Джани. Разказвайки как „в модата винаги е имало правила“, дизайнерката обяснява, че за да бъде приемана насериозно, една жена е трябвало да бъде облечена в сив костюм с пола до коляното. Версаче са направили всичко възможно, за да разбият този модел на мислене:„Аз и Джани осъзнахме, че жените нямат нужда от това клише, за да излъчват сила. Напротив - имат нужда от тласък обратно към тяхната женственост, характер и най-дълбокото им „Аз“. Не с цел да бъдат секси, а да са жени в пълния смисъл на думата.“

Донатела Версаче споделя и за дългогодишното си приятелство с Бритни Спиърс. „Мисля, че аз бях първият дизайнер, когото тя срещна през живота си. Когато дойде в Милано, беше на 20 или 21. Беше на върха на кариерата си, но беше ужасно скромна.“ казва Донатела.

Отношения на обич и уважение са запазват непокътнати с времето, дотолкова, че Донатела създава булчинската рокля на поп иконата за сватбата й със Сам Асгари миналата година, както и трите рокли, носени от певицата на приема след това. „Беше невероятно да видя Бритни толкова свободна“ признава дизайнерката, като описва сватбата като „много малка, но много красива“.

Сред легендарните моменти на модния бранд Versace е известната рокля, която Дженифър Лопес облича за наградите Грами през 2000 г. Тогава снимките с роклята от червения килим стават толкова популярни и търсени в Интернет, че точно те поставят началото на Google изображения. Почти 20 години по-късно Джей Ло облече тоалета отново на ревю на модната къща в Милано, по личната молба на Донатела.



„Тя е перфекното въплъщение на думатата женственост. Велик артист - може да пее, може да играе роли, може да прави всичко“ казва Донатела относно Джей Ло и си спомня момента, в който светът полудява, виждайки я толкова красива и сигурна в себе си.

Подкастът се превръща в перфектния повод за разкриването на едно специално съобщение: Емили Ратайковски ще бъде лицето на кампания пролет/лято 2023 на Versace, а мотивацията на Донатела за това решение е ясна: „Гледах те на модния подиум. Другите момичета са фантастични, но в теб виждам нещо повече по отношение на доверие и сила, и си казах: „Тя трябва да е лицето на Версаче“ (вижте още: Експлозивна Versace, Spring 2023 READY-TO-WEAR).

По материали от Elle Italy.

More from View Sofia

CAFFÈ VERGNANO: 141 години класа

All About Life преди 6 месеца

По случай Международния ден на кафето, който отбелязваме в началото на октомври, Caffè Vergnano отвори вратите на Accademia - старата фамилна къща, в която израства основателят на компанията Доменико Верняно и където започва всичко. Обиколката проследява произхода и основните етапи във възхода на компанията, както и ценностите, които продължават да вдъхновяват семейство Верняно и днес

More Celebrities