Следва

Marni, Fall 2023, READY-TO-WEAR

Като за нас: Alexander McQueen, Fall 2023, MENSWEAR

null

Runway преди 1 година

Сара Бъртън е хирург, който този сезон прилага своята остра като скалпел чувствителност, за да нареже и сглоби шаблона на мъжкото облекло във вълнуващо подобрена форма, която не само можем, а искаме да носим.

Деконструирайки фасадата на шивашкия стил парче по парче, тя ампутира ръкави и рамене, за да създаде пригодени бюстиета с три копчета, които в комбинация с високи панталони във въгленов нюанс приличат на контрапункт на обикновените дрехи. Сив вълнен двуреден гащеризон с висока яка в сива "акулска" кожа, създаден да отразява по-конвенционалния костюм, който идва преди него, включва изрязан панел в долната част на гърба. Има и великолепно вечерно сако в черно, което е деликатно разчленено между полата и ревера, за да може. който иска, да се взре в пъпа ни. Бяла риза с паднали рамене и диагонални плисета, излизащи от ключицата, която се носи с плисиран панталон с колан с катарама "AM“ носи прогресивен свещенически минимализъм.

Тези упражнения по изрязване или залепване рамкират колекция, която използва орхидеята като своя главна емблема и която работи за пренареждане на носещия я като култивиран предмет на красотата. Дълги килтове, фантастично алено палто-пашкул и парка с маслинена подплата, надпечатана със силуети на черни орхидеи, придават допълнителен нюанс на диалога на Бъртън между цвята и властта, мъжеството. Друг интересен експеримент смесва индиго и черен деним в сака и панталони с кръпки, за да създаде необичайно каре, което едва доловимо разширява нормите на конвенционалното носене на деним. Това е колекция от "парникови" мъжки облекла от тази вечно гореща къща; завръщането й в Париж след няколко седмици за дамско облекло ще бъде вълнуващо. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.