Следва

Lacoste обяви името на новия си творчески директор

Уау за новото лого и първата реклама на Даниел Лий за Burberry

Креативният директор на Burberry Даниел Лий, бившият на Bottega Veneta, показа дебютната си рекламна кампания за марката ведно с актуализираното лого. Резултатът - очаквано добър, след като миналия октомври Даниел замени Рикардо Тиши като шеф дизайнер на британското модно бижу

 

All fashion преди 1 година

Instagram-ът на модната къща публикува снимки от новата кампания, заснета от фотографа Тайрън Лебон (Tyrone Lebon) на Trafalgar Square и Albert Bridge в Лондон. В кампанията участват моделите Ленън Галахър (син на вокалиста на Oasis Лиъм Галахър), Либърти Рос, музикантите Скепта и Шайгърл, 86-годишната актриса Ванеса Редгрейв и др. (вижте още: Шах и Мат по върховете на модата - кой кого замени, къде и защо през 2022-ра).

Burberry показа и преработеното си лого, което веднага бе топло прието от модната публика. Даниел Лий се връща към произхода на марката и интерпретира логото на модната къща от началото на миналия век. То изобразява брониран рицар на кон, носещ знаме с латинската дума Prorsum („Напред“). И днес повечето любители на луксозната английска марка я свързват с това отдавнашно, но неизгубило актуалността си лого.

"Колко много ми харесва новото лого на Burberry! Най-накрая марката се връща към корените си - нямах повече сила да гледам предишното", пишат фенове в телеграм, и още: „От модерния минимализъм и вечния стремеж към бъдещето накрая вече болеше". 

Даниел Лий ще представи своята дебютна Burberry колекция на Седмицата на модата в Лондон на 20 февруари. Абсолютно можем да се обзаложим на 5 или повече лева, че ще е тотален бум. Категоричен факт е, че откакто гениалният мистър Лий не е в италианската Ботега Венета, нещата там никак не са като преди (четете още: Даниел Лий напусна Bottega Veneta, причините - неизвестни). Блазе им на Бърбъри, следим с интерес.

 

More All fashion