Следва

Гениални прости неща - Цели печени картофи. На фурна.

Топ 6 причини да си сингъл в началото на пролетта

Да си сингъл означава да си по-свободен от обикновено. В хубавия смисъл на думата.
Не, че иначе си затворен, но в съобразяването, напасването и оптимизацията ...

All About Life преди 14 години

Да си сингъл означава да си по-свободен от обикновено. В хубавия смисъл на думата.
Не, че иначе си затворен, но в съобразяването, напасването и оптимизацията на отношенията има едно леко усилие, което, единодушни сме в редакцията, може, даже е добре да бъде спестено по време на пролетната умора.
Ето къде според нас се коренят основните, най-важни и най-атрактивни аргументи ЗА това да си сам като Първия човек на старта на топлото време.


Първа причина - пролетното почистване.
В гнездото ти след зимната летаргия върлуват едри, твърде едри вълма прах, килима ти реве за пране, в ъглите паяците отглеждат Big Spider Families, a майка ти директно ти каза, че тоя сезон сама ще миеш прозорците. Е, нежното бохемско мотаене в началото на пролетното почистване изобщо няма как да се случи, ако делиш генерално живота с някого. Едно, че не е уважително, и второ, може да доведе до тъпи битови заяждания, че "каквато ти е къщата, такава си и ти", което изобщо не е вярно след зимата, но това е друг въпрос.


Втора причина - пролетната умора.
Ти си толкова пролетно изморен, че енергия за поддържане на динамичен любовен живот просто нямаш. Да, след месец ще е друго, обаче точно в момента не ти се занимава. По-добре неангажиращ шопинг без грим за половин ден с приятелки, тлъст обяд в бистро веднага след това и 3-часова дрямка през уикенда, отколкото напрежението около отгатване на настроенията на също така пролетно омагьосаната ти половинка.


Трета причина - пролетното влизане във форма.
Няма какво да се лъжем, времето за отглеждане на косми до степен на удобство за кола маска е точно в началото на пролетта. До този момент други варианти играят с успех, обаче на прага на 6-те месеца лято и море самобръсначката или депилатоарът не вършат същата работа.
А да си отглеждаш горепосочените докато любимият прокарва нежно ръка по прасеца ти въобще не е шик, даже е гадно.




Четвърта причина - пролетно размърдване в офиса.
Всички наоколо са приповдигнати, все по-често излизате на обяд с колегите и поканата за after work drink се превръща в нещо като рефрена на Миро "ангел си ти" - редовен, свеж и обещаващ добро представяне. Ако си в конфигурация твърде влюбена, този вариант автоматично отпада. А точно сега му е времето. От юни нататък, като почнат отпуските, този тип задушевност вече я няма.


Пето - пролетно раздвижване на кръвта.
След протяжното застояване през дългите зимни месеци, ти имаш нужда от движение. В смисъл на много ходене пеша, джогинг в 6 от заранта или късно вечерта, много, много фитнес, или пък малко латино танци с колегите. Той мрънка, че му е рано, че е изморен, че го мързи зловещо и т.н. Ти му казваш, добре, аз отивам, той мрънка още повече - ама аз сам ли да седя, що ме събуди, ти си луда и пр. В този конкретен случай да си сама си е дюшеш отвсякъде, но ако имаш куче - също става.


Шеста причина - пролетно пътуване.
В началото на пролетта изобилието от евтини оферти за пътуване до любими дестинации са толкова много, че една Виена, да не говорим за Лондон или Брюксел са толкова достъпни, колкото Околовръстното на София откъм Драгалевци със сигурност не е. Мяташ се, значи, на самолета и право в Европа. Там 100 на 100 имаш приятелка, съученичка или поне роднини и въобще едни 5 дни за смяна на кръвта просто са наложителни. А там има толкова свеж и благодарен на природата за топлото време народ, че купонът просто е гарантиран.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.