Следва

Какво трябва да знаем за Епъл Мартин - дъщерята на Гуинет Полтроу е пред договор с Chanel

Стилистите на Sanremo 2023 - имена, които не знаехме, а трябва

Андреа Менела, Сузана Аусони, Ник Чериони, Лоренцо Посоко, Ребека Балини, Симоне Фурлан, Сара Гритини - така звучат имената на хората, облекли големите звезди на „Санремо“ 2023

Celebrities преди 1 година

В съботната вечер на миналата седмица приключи 73-ото издание на ежегодния фестивал на италианската песен „Санремо“ 2023, от който, както всяка година, остана приятния послевкус за отлична стилистична работа в абсолютно всеки аспект на понятието. Освен че предусетихме кой ще е големият победител в шоуто и се влюбихме в прекрасната песен на Марко Менгони Due Vite, най-приковавщи за умовете и сърцата ни отново се оказаха дрехите. Изобилие от добри дрехи. Фантастични дрехи. Както само италианците - звезди, водещи, музиканти, стилисти умеят. И всичко това, в пет брилянтни вечери, на сцената и по стръмните стъпала на  театър Аристон и пред над 160 милиона зрители по света.

Всъщност, за да се получи перфектният аутфит е нужно много време и огромни усилия. Тежката задача за това се пада на стилистите зад кулисите. Най-влиятелните и най-артистичните в Италия. Кои са те и за кого персонално си грижат? Четем надолу >>>

Andrea Mannella облече ко-водещата Киара Франчини в Moschino

Андреа Манела е роден в Рим през 1973г. и започва кариерата си в модата, вдъхновен от майка си. Той прави първите си стъпки към телевизионния свят и така успешно се превръща в дясната ръка на звестния продуцент Тиери Вентурас. През 2002 г. се запознава с Франческа Нери, на която е личен стилист повече от 10 години. Паралелно колаборира с “Photomovie”, миланска агенция за фотосесии, с която работят най-известните световни фотографи – Ани Лейбовиц например. От 2012 до 2015 се връща в телевизията като сътрудник и сценарист. Работи с различни продуцентски компании като Ballandi, Endemol и La Fascino и облича най-известните италиански актьори, сред които Изабела Ферани, Витория Пучини, Маргерита Буй, Бепе Фиорело, Валерия Голино и др. През 2018 идва звездният му миг - Лаура Паузини се влюбва в него от пръв поглед и така Андреа започва да я облича до последното копче навсякъде - на Световно турне, в Circo Massimo, на наградите Грами, на Латино наградите, на Billboard, Златните Глобуси и Оскарите, та чак до заснемането на първия й документален филм в колаборация с Amazon Prime. На Санремо 2023 той облече Киара Франчини, като избра за целта Moschino. 

Susanna Ausoni облече Mahmood, Elisa, Annalisa, Ditonellapiaga и Nek

Сузана Аусони е стилист, имидж консултант и предприемач, родена и израснала в Милано. Светът на модата я завладява през 90-те години, когато е забелязана с еклектичния си стил в магазин Fiorucci. Започва кариерата си като измисля аутфитите на участници в музикални клипове и няколко години по-късно става отговорник по стила в MTV Networks, обединявайки двете си основни страсти – модата и музиката. Повече от десет години си сътрудничи с модни и звукозаписани компании и се грижи за стила на безброй личности в света на музиката и шоубизнеса (Mahmood, Elisa, Carmen Consoli, Francesca Michielin и много други). Последната й страст е My Room Vintage Shop – магазин в сърцето на Cinque Vie в Милано, където можете да намерите винтидж дрехи от 70-те, иконични творения на Prada и облекла, персонализирани от самата Сузана. 


Giorgia и Elisa 


Annalisa

Nick Cerioni облече Tananai в Gucci и Paola и Chiara в Dolce&Gabbana

Ник Чериони е роден в Марке, Италия. Неговата естетическа визия е разпознаваема и често противоречива. През 2007г. става част от стайлинг екипа на MTV Italia. През 2010 г. основава Sugarkane Studio със своя съдружник и партньор Ленардо Мануел Емеде: творческо студио за видео, фотография, стайлинг и творческа режисура. Стилистът работи с някои от най-големите на Апенините - Лоренцо Джованоти, Пиерфранческо Фавино, Лаура Паузини, Симоне Вентура и много други. През 2018 и 2019 г. тоалетите на талантите в X Factor са с неговия подпис, а това е и най-гледаният сезон в историята на предаването в Италия. През 2020-та започва работа и по творческата режисура и стайлинг на емблематичните изпълнения на „Санремо“ на Акиле Лауро, предизвиквайки безпрецедентен медиен шум. През 2021 г. се завръща на сцената на Аристон с Achille Lauro и Maneskin, които облича за победата на фестивала и за тази на Евровизия. Днес Ник разширява своите професионални умения: занимава се и с творческа режисура в телевизионни и звукозаписни проекти.


Tananai в Gucci


Паола и Киара в Dolce&Gabbana

Lorenzo Posocco облече Elodie във Valentino Haute Couture, Marco Mengoni във Versace и Ariete в Marni

Лоренцо Посоко е стилист, редактор и консултант. През 2019 г. Hollywood Reporter го номинира в категорията „Най-влиятелен музикален стилист“. Неговата клиентела от звезди включва Dua Lipa, Marco Mengoni, Elodie, Zayn, Taron Egerton и Vittoria Ceretti. Сътрудничи на престижни списания като V Magazine, Vogue Spain, Vogue Mexico, Vanity Fait, The New York Times, CR Fashion Book, GQ, L’Officiel magazine, Rolling Stone USA и с фотографи от цял свят като Inez and Vinoodh, Hugo Comte, Charlotte Wales, Sharif Hamza, Luigi e Iango, Rankin, Jonathan Baron, Lorenzo Vitturi, Thung Walsh, Hanna Moon, Dexter Navy, Harry Carr, Hadar Pitchon. Сред клиентите му са големи модни къщи като Bvlgari, Kenzo, Iceberg, Diesel, Nike, Adidas, Foot Locker, Cottweiler, Pepe Jeans, Aquascutum, Jaguar, Stella McCartney, Missoni. Работата на Лоренцо е елегантна и амбициозна, но в същото време смела и разпознаваема.


Elodie


Марко Менгони

Rebecca Baglini облече Ultimo в Armani

Ребека Балини е стилист и креативен директор, родена в Пиетрасанта през 1985 г. Докато учи във Флоренция започва да открива и развива страстта си към модата. След като завършва Магистър, специалност Литература и Философия, решава да запише още една Магистърска програма – специалност Моден стайлинг в IED и Мода и Консултант по материите в Wimbledon Collefe of Art. Благодарение на своя характер и талант Ребека успява да събере около себе си група от млади професионалисти – екип Baglini, които я подкрепят в разработването и управлението на творчески и стайлинг проекти, които обхващат света на модата, шоубизнеса и музиката. От 2013 г. работи с най-различни артисти като Алесандро Кателан, Марко Менгони, Ема Мароне, Negramaro, Ариса, Maneskin, Томазо Парадизо, Молта, Dargen D’Amico, Federico Rossi, Ultimo и други. През 2022 г. е стилист на Dargen D’amico, който е жури в X Factor, а за групата Negramaro разрабова специален проект по случай европейското им театрално турне, което ше продължи и през 2023 г. От 2018-та Ребека прави стайлинга на различни участници в „Санремо“, а тази година се погрижи за Ultimo.


Ultimo

Simone Furlan облече Lazza в Missoni, Mara Sattei в Armani, Madame в Off-White и диригента

Миланчанин, роден през 1992 г., Симоне Фурлан, известен като Sifu, е стилист и арт директор. След като завършва История на изкуството в Goldsmiths College в Лондон и придобива разнообразен опит в сферата на изкуството, навлиза в света на модата като арт директро, а по-късно като стилист на най-различни известни имена от музикалната сцена. За много кратко време става отличителен с творческия си подход, богат на визуални препратки, които трансформират образа на талантите, с които работи. Днес се занимава с консултации за агенции, известни в модната индустрия и прави стайлинга на Manuelito, Mara Sattei, Margherita Vicario, Lazza и Madame. Sifu работи с Vogue Italia и RaiRadio2 като водещ на подкаст, посветен на визиите на Санремо и има проекти в процес на подготовка, които го вкарват в нови роли в шоубизнеса.


Lazza


Madame

Sarah Grittini облече водещата на Prima Festival - Андреа Делогу

Сара Гритини е родена на остров Елба през 1982 г. Нейната страст към изкуството и естетиката се запалва благодарение на нейния дядо и на приятелски кръг от артисти като Giò Pomodoro, Mario Luzi и Mario Schifano. На 24 тя вече има невероятната възможност да бъде избрана от креативния директор на Vogue Italia – Франка Созани - и първоначално започва работа като Стайлинг ассистент на Анна дело Русо, а след това работи с Джована Баталия в L’Uomo Vogue. Тази позиция й позволява да осъществи проектите си с някои от най-добрите фотографи на света, сред които Марио Соренти, Паоло Роверси, Питър Линдберг, Стефано Галузи и много други. Тя е отговорна за безброй корици на L’Uomo Vogue. Специализирана в стайлинг на известни личности (работи със Скай Ферейра, Паз Вега, Марго Роби, Изабела Ферани и др.), Сара може да се похвали с впечатляващо портфолио, включващо италиански и международни контакти. Младата дама често участва в събития, за които я търсят като кастинг и стайлинг гуру. Последно на Златните глобуси тя облече Евън Питърс. 


Андреа Делуго

Giorgia Cantarini облебе Coma_Cose във Vivienne Westwood

Модата винаги е била нейното истинско призвание откакто започва работа като моден редактор и стилист в списания като Rolling Stone, Grazia, Glamour, Vogue Italia, Esquire и др. Днес е старши моден редактор в L’Officiel Italia и сътрудник по устойчивостта в MF Fashion. Нейната страст е да открива нови модни тенденции и изгряващи дизайнери и обожава да облича звезди, сред които Лени Кравиц, Кит Харингтън, Рита Ора. Джорджа Кантарини е и куратор на проекта S/Style за Pitti Immagine Uomo.

Lorenzo Oddo облече Levante в Etro и Olly

Лоренцо Одо е сред новите стилисти на Санремо. Завършва Marangoni в Милано със специалност Моден дизайн и стартира професионалния си път като дизайнер, а по-късно и като стилист. Сътрудничи с различни артисти от италианската сцена, сред които Levante, La Rappresentante di lista, Max Gazzè и Olly.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 22 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.