Следва

Назаем взехме от Madame Figaro “Парад на блясъка”

Мона Чобан и "Париж 18"

Какво би станало, ако емоциите изчезнат? Ако хората не се влюбват, не живеят заедно... Ако секса е механично занимание, а проституцията законна... Ако изчезнат книгите...

Books преди 14 години

Какво би станало, ако емоциите изчезнат? Ако хората не се влюбват, не живеят заедно... Ако секса е механично занимание, а проституцията законна... Ако изчезнат книгите... Ако децата ни се правят, раждат и отглеждат изкуствено... Ако самотата е основият начин на живот...  И всичко това се случи не вследствие на някаква диктатура или режим, а просто така, съвсем доброволно, по желание, поради смяна на потребностите.
Животът на Димитри в Париж е перфектно подреден – спокоен, равен и защитен, като на всички останали. Напълно в съзвучие с новия начин на живот. Няма страх, няма любов, няма гняв и радост, няма безпокойство. Всичко е перфектно.  (Из сюжета на "Париж 18")

Мона Чобан – името, което свързваме с първия български чиклит под заглавие “Сексът не е повод за запознанство”(2005 г.) .

Този път тя ще ни изненада. Дали повлияна от работата и живота си в Париж в момента, или просто залага на предизвикателството, авторката коренно променя стила си и определя жанра на новата си книга „Париж18” като антиутопичен романс.


Какво би станало, ако емоциите изчезнат? Ако хората не се влюбват, не живеят заедно... Ако секса е механично занимание, а проституцията законна... Ако изчезнат книгите... Ако децата ни се правят, раждат и отглеждат изкуствено... Ако самотата е основият начин на живот...
И всичко това се случи не вследствие на някаква диктатура или режим, а просто така, съвсем доброволно, по желание, поради смяна на потребностите.

Премиера на романа е на 7 април от 19 ч. в книжарница „Пингвините” в подлеза на Софийския университет.

„Париж18” е в книжарниците от 26 март”.


Мона Чобан е завършила Литературния институт “М. Горки” в гр. Москва. Автор освен на “Сексът не е повод за запознанство”(2005 г.), нейното име свързваме и с “Никакви мъже повече...до следващия”(2006 г.), изд. „Кръгозор”.
“Раз, два, три” (2007 г.), изд. „Сиела”.
“Париж 18” е четвъртата й книга.

Тук можете да видите и трейлъра към книгата "Париж18":


 

 

More from View Sofia

More Books