Следва

Риана влезе в историята на Super Bowl с дизайнерски маратонки, достъпни за всички

Ура: пазаруваме Phoebe Philo, личната марка на Фийби Файло от лятото

Ден преди официалното начало на Седмицата на модата в Ню Йорк, бившият творчески директор на Céline и Chloé Фийби Файло обяви в Instagram, че ще представи първата колекция на своя едноименен лейбъл, Phoebe Philo, през септември

 

All fashion преди 1 година

„Дебютната колекция ще бъде представена и достъпна на нашия уебсайт през септември 2023 г. Ще отворим предварителни поръчки през юли и очакваме с нетърпение да се свържем отново с вас“, споделиха представители на марката в нов акаунт в Instagram.

Фийби Файло създава колекции за Chloé от 1997 до 2006 г. След това работи като творчески директор на Céline в продължение на десет години, преди да напусне през 2017 г. През юни 2021 г. дизайнерката обяви плановете си да създаде своя собствена марка. Тя е стартирана от луксозния концерн LVMH, който притежава миноритарен дял в компанията (четете още: Всичко, което знаем за личния моден бранд на Фийби Файло, бившият творчески директор на Céline).

В интервю за международния новинарски портал Business of Fashion Файло заяви: „Имах много конструктивни и креативни работни отношения с LVMH през годините, така че е естествено да се съберем отново в нов проект. Наистина оценявам възможността да обсъдя нови идеи с Бернар и Делфин Арно и съм развълнуван да се впусна в това приключение с тяхната подкрепа."

Британският дизайнер оказа голямо влияние върху съвременната мода, експериментирайки със спокойни силуети и цветови палитри. Мнозина смятат, че Файло на практика възкреси модна къща Селин. Много звезди се присъединиха към армията от фенове на марката, сред които София Копола, Кание Уест и други. Philo е проектирала и няколко хитови чанти, включително Trapeze, Big Bag (на снимката долу), Luggage, Trio за Celine и Paddington за Chloe. 

More All fashion