Следва

12 сантиметра съвършенство

Изненада: Фарел Уилямс е новият творчески директор на Louis Vuitton

В частта Мъжко облекло 

All fashion преди 1 година

Рапърът Фарел Уилямс е новоназначеният креативен директор на мъжкото облекло на Louis Vuitton. Съобщението е от пресцентъра на модната къща, а първата колекция, създадена с участието на Уилямс, ще бъде представена на Седмицата на мъжката мода в Париж през юни.

Припомняме, че позицията "Креативен шеф на мъжката линия" на LV се оказа вакантна, след като дотогавашният шеф дизайнер Върджил Абло почина през 2021 г.. В последните няколко сезона оттогава колекциите се правеха от екипа на луксозната марка

 

„Радвам се да приветствам Фарел отново след сътрудничеството му с Louis Vuitton през 2004 и 2008 г. Неговата творческа визия несъмнено ще постави началото на една вълнуваща нова глава за Louis Vuitton“, каза изпълнителният директор на бранда Пиетро Бекари.

В социалните мрежи Фарел Уилямс беше мигновено поздравен от сина на Бернар Арно  Александър, който отговаря за развитието на марката за бижута Tiffany & Co. Семейство Арно притежава конгломерата LVMH, който включва и модна къща Louis Vuitton.

„По време на нашето 15-годишно приятелство винаги съм се възхищавал на безстрашната ти креативност и стремежа да размиваш границите във всяка индустрия – музика, мода, дизайн и други. Не мога да се сетя за по-добър човек, който да продължи наследството на Върджил Абло. Щастлив съм да те приветствам у дома, големи братко“, написа Арно в Instagram, добавяйки, че двамата работят и по „някои бижута на Tiffany & Co“.

Това няма да е първият моден ангажимент на Pharrell Williams: той вече сътрудничи с Louis Vuitton, създаде специална колекция за модна къща Chanel и колаборация с Adidas. Освен това има собствена марка дрехи, наречена Billionaire Boys Club, която основава заедно с японския дизайнер Nigo.


Фарел и Nigo

"Новината е страхотна", коментират колеги от модния бранш. Най-хубавото е, че LV очевидно са определили курса на работата си - модата се отдалечава от професионалния мейнстрийм. Никой не се нуждае от майстори на кройката или професионалисти по пропорциите. Има нужда от мащабни личности със собствена визия, а Фарел е точно това. Не че Кание Уест не е, като припомняме спекулациите, че той ще заеме поста - Какво ще спечели и загуби Louis Vuitton, ако Кание Уест стане следващият творчески директор на марката.

Определено можем да сварним назначаването на Фарел Уилямс с онзи исторически момент, в който актрисите смениха професионални модели на кориците на списанията и в рекламните кампании на марката и после с обратния процес. Без значение колко продават Джоли и Анистън, те не могат да заменят Линда Еванджелиста, която въплъщава тази естетика по различен начин. Само върху модел може да се покаже напълно дизайнерското намерение.

Какво всъщност е творчески директор? Това е човекът, който координира всички процеси, той е и дизайнер, и лице на марката, и  човекът, който се покланя след шоуто. Трудното е, заемайки тази позиция, да се опиташ да си отговориш на въпроса: "Какво ново мога да направя? Нещо, неправено преди?". Очевидно, с това изненадващо в известна степен назначение, от Луи Вютон се опитват да дадат шанс на мистър Уилямс да си отговори на този въпрос. И то успешно. 

"По всичко личи, че модата е все по-малко мода и много повече бизнес. Битката е за сърцата и портфейлите на китайците и Gen-z. Фарел определено няма да скучае", четем в телеграм и се съгласяваме, оставайки в очакване. Сигурно е, че звездата ще даде всичко от себе си, за да създаде микс от мода и бизнес, който да харесаме. 

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.