Следва

Алтернатива на лекарството – как да излекуваме грипа, без да ходим в аптеката

Дупките по учителските чорапогащници или позорът на един самозабравил се човек

Не можем да си намерим място от гняв. Не защото сме учителки, а защото сме родители, които поверяват децата си на учителите, наречени "ненормални" в ефир вчера. И не от кого да е, а от бивш вицепремиер на България и настоящ шеф на партия, част от коалиция, която има нескрити управленски стремежи. Пак.

Celebrities преди 1 година

"Когато оставиш учителите да ходят с дупки по чорапогащниците, както имахме 10 г. такъв период, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да трябва да навлизат нови кадри", каза Асен Василев вчера пред bTV.

От този срамен момент насам очаквахме реакция от страна на организациите и сдруженията, ангажирани с учителското съсловие, защото безобразието на Василев премина всякакви граници. Всички ние сме възпитавани да благоговеем пред учителската професия, просто защото от нея и упражняващите я зависи развитието на нашите деца, тяхното бъдеще, тяхното самочувствие и техния живот. Всяко дете, между първи и 12 клас, прекарва много повече време с учителите в училище, отколкото с родителите си у дома. Именно те, учителите, правят от следващото поколение това, което очакваме от него - поколение, което може, мисли, умее, твори и уважава. И което живее честно, почтено и в мир със себе си и света.

В крайна сметка реакция последва: синдикат "Образование" обяви, че е безкрайно възмутен и шокиран от грозните думи, казани за българските учители от лидер на "Продължаване промяната". От профсъюза допълват, че хората в една държава, които не уважават своите учители, обричат държавата на упадък и разпад.

"Политик, г-н Асен Василев, означава човек, който гради политики и според Платон – "Умение да се грижиш за всички граждани и по възможност да ги направиш от по-лоши по-добри..."

Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа, Вие им казахте, че работят некачествено. 

Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители. Защо, г-н Асен Василев, не бяхте прочели поне Макиавели, който казва, че политиката е знание за правилно и мъдро управление?", се казва в гневно съобщение на синдиката до медиите.

От там напомнят, че дори последните две увеличения от миналата година не са станали по предложения на "Продължаваме промяната". Първото е заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия, напомнят от профсъюза. И допълват, че правителството, управлявало преди ПП, е увеличило двойно учителските заплати, но то се е обезличило поради инфлацията "по вина и на Вашето управление".

"Затова, г-н Асен Василев, нямате експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната "нормалност" и външен вид! Синдикат "Образование", г-н Асен Василев, настоява незабавно да си подадете оставката като лидер на партия, като преди това се извините на българските учители! Припомняме, че българските учители са в стачна готовност и са готови за протести в очакване на бюджет 2023", заявяват още от профсъюза.

Без значение дали шефът на ПП Асен Василев ще си подаде оставката като такъв или не, ние се извиняваме искрено на българските учители като медия. Защото не пишем повече за тях, защото не им засвидетелстваме ежедневно огромното си уважение (и го правим рядко: Учителко любима или стилът на една българска учителка. Госпожа Стойна Стоянова, елегантно и искрено). И защото допускаме подобно словоблудство като това на Василев да намира поприще за изява. Да, не във View Sofia, но в друга национална медия.

И това е позор!

Български учители, поклон пред труда ви! Поклон пред търпението ви! Поклон пред призванието ви! Срам ни е, че в България се говори така, както говори Василев. Простете... 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 13 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.