Следва

NYFW: най-стилните акценти от Седмицата на модата в Ню Йорк, Есен/Зима 2023

Michael Kors Collection Fall 2023 READY-TO-WEAR

Американски класик

Runway преди 1 година

На 15 февруари Седмицата на модата в Ню Йорк, в която видяхме колекциите на големите местни дизайнери за есента и зимата на годината приключи, като запази за финала една от емблемите си - работата на Майкъл Корс. Колекцията на марката се оказа сдържана по традиция, но този приглушен по отношение на експериментите дух на бранда е част от неговото ДНК. Признаваме, че в тоалетите този път се появиха някои по-смели идеи, но модната къща продължава да страни от бунта на цветовете и твърде активните принтове. За сметка на това, акцентът падна върху аксесоарите (вижте още: Michael Kors Collection, Spring 2023 READY-TO-WEAR).

Най-характерният от тях? Колието с едра овална висулка от седеф. Виждаме го на много моделски шии, но най-много ни харесва върху красивата смугла кожа на Ирина Шейк. Перфектно скроеният костюм с мъжки силует пасва чудесно на женствената прическа и емблематичното бижу. Не вярваме да сложим точно същото през есента, защото е леко задължаващо, но признаваме, че прави впечатление. Темата за необичайните колани на Michael Kors е отново тук, само че този път гигантските аксесоари от миналата есенно-зимна работа на дизайнера и екипа му са заменени от средно широки опции с кръгла катарама. Да, лекичко напомнят на каубойската естетика, така че се вписват идеално в много модерния от няколко сезона уестърнкор.

Стилът на Дивия запад като цяло е осезаем в колекцията - всеки втори артикул е украсен с ресни. Този път марката избира не само тънки нишки - декорациите на поли и рокли са направени от по-едри ленти от плат. Майкъл Корс предлага да комбинираме този вид тоалети с друг носталгичен елемент от гардероба - велурените ботуши. Малко позабравен материал на фона на манията по тоталните кожени визии, който уверено се завръща в модните редици. Друг важен детайл е спокойна цветова палитра с акцент върху сивите нюанси. Никакво розово, никакъв неон, почти нищо в цвят, различен от земната палитра. Точно както очакваме от този типичен американски класик мистър Корс. Цялата колекция е в галерията горе >>> 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.