Следва

Двойките, които се обличат сходно, и означава ли това повече любов

Риана преродена: цялото интервю на мегазвездата за Vogue

Животът на прекрасната Риана навлиза в нов етап и вече нищо не е същото. Докато преживява едно от най-сеизмичните си преоткривания досега – това да бъде преди всичко майка, тя говори с Джайлс Хатърслей за новата самоувереност, новата музика и новия си живот като родител заедно с A$AP Rocky.

Celebrities преди 1 година

Едно интервю за британския Vogue, взето от журналиста Джайлс Хатърслей, който споделя изненадата си от факта, че Риана е изпратила шофьора си да го вземе с огромен Cadillac с размерите на танк и затъмнени прозорци... в 3:26ч. сутринта. Но все пак да не забравяме, че певицата, която печели Грами девет пъти, собственик на beauty компания, струваща милиард, и претендент за Оскар има право да създаде своя часова зона спрямо вътрешния си свят и възприятите. А и тя и партньорът й са родители на 9-месечно бебе. Кой знае каква е програмата им за сън.

Прилягащо на това почти митично същество, Риана живее на върха на бляскава кула, кацнала над Century City, обградена от бодигардове. Сред другите забележителни обитатели на кулата са Кенди Спелинг, главеният готвач Нобу Мацухиса (Nobu Matsuhisa) и бившата звезда от „Приятели“ Maтю Пери, които най-вероятно отдавна са в страната на сънищата, бихме могли да заключим спрямо късния (или ранен) час на интервюто.

Да си признаем, малко завиждаме на мистър Хатърслей за възможността да разговаря с певицата на 4 очи и да я види отблизо в цялата й прелест. Всъщност това интервю е взето по време на репетициите за Super Bowl, които продължават до малко след полунощ. Може би това е причината за нестандартния час на срещата. Джайлс разказва, че когато Риана влиза с еспресо в ръка, тъмни широки дънки Celine, черно хууди Stüssy под огромен полар с тигров принт от Ashley Williams, малкото бременно коремче, което 5 седмици по-късно ще взриви Интернет, не се вижда.

Изглежда сякаш за няколко месеца животът на Риана е променен тотално. Откакто роди момченцето си през май, 35-годишната красива бизнесдама от Барбадос е малко в сянка, ако не броим разходките й по клубове и ресторанти в убийствени тоалети всеки път, и на практика е неоткриваема за интервюта. Отдала се е на Rocky, бебето и техните семейтва, далеч от хорските погледи. Въпреки това, тя не остава далеч от светлините за дълго. Освен ревюто на Savage X Fenty – марката й за бельо, тя изкара две нови песни за саундтрака на the Black Panther: Wakandra Forever в края на миналата година (“Lift Me Up” – номинирана за Оскар), управлява beauty компанията си и се готви за Super Bowl Halftime Show. Както винаги се чуват слухове за евентуално турне и девети студио албум... но можем единствено да се надяваме!

Но въпреки всичко това, колегата Джайлс споделя, че енергията й е отдадена повече на домашния уют отколкото на светлините на прожекторите. За първите месеци на майчинството си тя споделя: „О, Господи, легендарно е. Всичко. Наистина не помниш какъв е бил животът ти преди, това е най-откаченото нещо. Буквално се опитваш да си спомниш и виждаш снимки от живота си преди – но чувствата, желанията, нещата, които ти харесват, всичко... просто вече не идентифицираш себе си с това, защото то вече няма значение".

Връщайки се към началото Ри разказва: „Раждането беше красиво. Чувствам се благословена заради тези мигове. Но объркването след това беше сериозно. Още не мога да повярвам как изведнъж от един човек, от мен, излезе още един. Влизате в болницата като двойка и излизате като семейство от трима. Лудост е. А първите дни...  Боже мой, те бяха тотално откачени. Не спиш. Въобще. Дори и да искаш. Прибрахме се вкъщи, умирахме от страх, нямаше никого, който да ни помага. Бяхме само ние двамата и бебето. През повечето време си като зомби. Минаваш през хиляди емоции и си в постоянна параноя. Мислех си: те ни се довериха да се приберем сами с бебето? Сами? Без доктори, без сестри, само... ние?“, смее се звездата. 

Двамата млади родители прекарват седмиците след раждането в Калифорния преди Rocky да отлети в Европа на турне, където Rihanna и синът й се присъединяват по-късно. Всъщност по време на интервюто певицата продължава да не разкрива името на сина си. През цялото време всички наоколо го наричат „бебето“. За честата смяна на локации през лятото тя споделя: „Имаше много промени, но ти си една и съща константа. Ти си там, за да се грижиш и това е. Радваш се дори когато намериш време да си вземеш душ. Спомням си, че в началото бутах креватчето в банята, докато се къпя и бършех замъгленото стъкло на душкабината, за да го виждам. Но най-любимата ми част бяха сутрините. Малкото му сънено личице... да виждам как се променя, да виждам как цветът изпълва бузките му, всички тези малки промени.“

Разбира се, засяга и темата за незабравимите й тоалети по време на бременността: „Обожавах да измислям тоалетите си, когато бях бременна, но след като родих се чудех какво по дяволите да облека? Седмицата, в която се прибрах вкъщи след болницата, не носех нищо друго освен анцузи и худита. Но след това просто не знаех какво да обличам. Всичко, което имах,ми беше или прекалено малко или прекалено голямо. Просто трябва да изчакаш, иначе ще се окажеш с много нови дрехи, които няма да носиш повече. Е, освен ако не забременееш отново“.

Насред всичко случващо се и NFL има предложение към певицата. „За този Super Bowl се свързаха с мен, но аз се бавех доста с отговора.“ Оказва се, че всички срокове за даване на отговор са изтекли, но тук говорим за нещо повече от време. Тук има история.

През 2018 г. Риана отказва на поканата на NFL да участва в Super Bowl в знак на солидарност към Колин Каперник, бившия куотърбек на San Francisco 49ers, който коленичи докато звучи химна The Star-Spangled Banner през 2016г. като символ срещу расовата несправедливост и полицейското насилие. Той използва националния химн и флаг, за да изрази своята кауза. Въпреки че Kaepernick става международна икона на протест, вдъхновявайки още много спортисти да направят същото, жеста му не се харесва на доста консервативни американци, на които NFL удажда, и правят всичко възможно да смачкат коленичещите, за да спрат с тази форма на протест. И затова „Просто не можех да се продам“, казва Риана пред американския Vogue през 2019 г., когато я питат защо е отказала. „Има неща в тази организация, с които не съм съгласна, ама изобщо. Затова и нямаше как да отида и да работя с тях по какъвто и да било начин“.

Какво се промени? „Все още има много неща за поправяне според мен“, казва тя сега, „но да разбиеш тези врати и да си представен на толкова високо ниво е сила. Два Super Bowl-а един след друг. Тук говорим за глобално даване на глас на една urban култура. Това изпраща много силно съобщение.“ – като визира миналогодишното изпълнение на Dr Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J Blige и Kendrick Lamar. Но има и още един ключов елемент. „Разбира се, да отглеждаш черен мъж е една от най-страшните отговорности в живота.“ Тази мисъл кара очите й да станат замислени. „В какъв свят оставям децата си? Това ли е планетата, на която ще живеят? Всички тези неща започват да имат различно значение“.

Но освен отговорността, тя споделя, че се чувства и окуражена. „Просто чувствам, че мога да направя всичко, дори неща, които изглеждат откачени като това да кажа ДА на Super Bowl не много време след раждането. Какво изобщо си мислех? Но всъщност приемаш предизвикателството без да се замисляш много, защото знаеш какво е успяло да направи тялото ти. Имаш чувството, че няма невъзможни неща. Е, разбира се, има и доза притеснение“. Но все пак е нормално да се притеснява – все пак, когато е приела е нямала никаква идея, че ще е бременна отново по време на участието. „Това е изживяване ще е наистина специално. Не съм се качвала на сцена от седем години. Седем години... от нищо до Super Bowl? Пълна лудост“, казва тя в деня, в който участието й е обявено.

Вече видяхме шоуто й и Интернет полудя. Нека разберем какво е искала да постигне Rihanna с него: „Искам да правя шоу. Искам да се забавлявм. Не съм правила нещо подобно от доста време и ще го направя за хората, които обичат музиката ми, хората, които ме подкрепят, и са ми помогнали да стигна до тук в кариерата ми. И най-вече за тези, на които им липсвам като музикант. Това ще е лудо заръщане на сцената, но го правя за феновете ми.“

Страхотно (бихме казали ние като фенове на певицата)! След като гледахме полувремето на Super Bowl знаем, че всъщност Риана не направи смяна на сценични тоалети, а ето и причината: „Имам 12-13 минути. Искам просто да изляза и да се забавлявам. Смяната на костюми не е забавно нещо. Но пък ще имам мноооого танцьори.“

След като всички очи са отново вперени в нея има и друг фактор, който да се вземе предвид. „Единственият фактор“ според звездата. Няколко седмици по-рано в изящно, обширно имение с гледка към уединен плаж в Малибу Rihanna, Rocky и синът им пристигат, за да бъдат заснети от фотографите Inez van Lamsweerde и Vinoodh Matadin за Vogue. След доста седмици, прекарани в планиране, двойката най-после е готова да представи сина си на света.
Всички вече видяхме великолепния кадър от корицата на Vogue с тричленното семейство. Джайлс Хатърслей разказва за силната връзка между Rocky и сина му, с когото не са се отделили един от друг, и за това колко весело дете е малкият, откраднал шоуто със своите усмивки и смях.

Но за съжаление, настроението на сета се променя много рязко, когато един от охранителите забелязва папарак, който снима детето. „Това е нещо, което никога не искаш да се случи.“ казва Рина, спомняйки си момента. „Трябва да можем като родители сами да преценим кога и как ще правим. Това е. Хвърлете ме на вълците, ако искате, правете, каквото пожелаете с мен. Но той няма общо с всичко това. Успяхме да го опазим досега и вие нямате никакво право да публикувате или продавате снимки на детето ми. Веднага преминах в защитен режим. Сякаш дори нямах време да се ядосам. С Роки просто седнахме в колата и обмисляхме как да продължим занапред. За родителя това е ужасно. Докато говорехме знаехме, че вече звънят и взимат оферти за снимките“. Двамата не могат да се примирят първите публични снимки на сина им да са папарашки, за които те не са дали разрешението си. Затова тя си прави TikTok акаунт и публикува сладко клипче на сина си, което събира около 20 милиона гледания.

Певицата е благодарна да има Rocky до себе си. „Ние сме най-добри приятели с бебето. Трябва да сме на една и съща страница, но това винаги сме го имали в отношенията ни. Всичко се променя, когато имаш дете, но всъщност това ни сближи още повече.” Тя се възхищава на връзката, която той има със сина им: „Когато са заедно, просто седя отстрани и ги наблюдавам. Буквално съм момичето, което иска да влезе в клуба на момчетата. Той е обсебен от баща си. А аз се чудя „Не те ли родих аз? Какво става? Тяхната връзка е неоспорима. В момента, в който Rocky го погледне, той се развълнува. Цялото това нещо за майките и синовете е мит. Разбрах, че всъщност одобрението, което един сън търси, е това на бащата“.

А дали Rihanna и Rocky са знаели пола на бебето? „Да, знаехме. Rocky много искаше да разбере, защото умираше да има момче. В началото нямаше някакви предпочитания, но после каза „Нее, искам момче, сигурен съм.“

Двойката обича да облича бебето в стила, в който те двамата се обличат: „Един от любимите ми тоалети, който мъникът има, е миниатюрна версия на един от тоалетите на Rocky. Обичам да го обличам в неща, които не изглеждат като бебешки дрехи. Харесва ми да експериментирам. Например флорални или цикламени дрехи. Харесва ми. Мисля, че да не се ограничаваш в модата е най-готиното нещо. Аз често пазарувам в мъжки магазини“.

Много често Риана прави дрехите на сина си по свой дизайн: „Когато ти хрумне нещо, в повечето случаи няма откъде да го намериш, понеже детските дрехи са толкова... тооолкова скучни. И се питам „Е, това ли причинявате на децата?“. Когато става дума за създаване на Fenty детска линия в бъдеще тя казва: „Мисля, че децата имат нужда от нещо такова. Нека ги обличаме готино. Те заслужават да са готини.“

Не че няма вече достатъчно неща, с които да се занимава – beauty линията й и грижата за кожата са оценени на 2.8 милиарда долара, като певицата притежава 50% дял. За малко над 5 години тя се превръща в икона и показва как един артист може да се развива в толкова различни области. „В момента всичко е пълна лудница. Гримът, грижата за кожата, експанзията на брандовете. Savage (линията за бельо) се разраства много бързо, защотото освен нови категории, има и мъжка версия на всяка категория. Пижами за жени и мъже, домашно облекло за жени и мъже, спортно облекло за жени и мъже. Страхотно е да видя тази еволюция и, колкото и да е трудно, ми харесва. Обожавам факта, че този бранд се разрасна толкова много.“ Но след раждането, Риана еволюира и в ролята си на шеф. „Честно казано да имаш дете отключва една друга страна на живота, където попадаш в матрицата с другите хора, които имат деца. Екипът ми се състои най-вече от жени. Много майки“. Известна с нейните продължителни работни срещи (дори понякога и през нощта), сега се паникьосва като помисли за двойния живот на работещите родители: „Значи вие сте правили това през цялото време? Сериозни ли сте? Когато ви държах в срещи до 6 сутринта не ми казахте колко откачено е това? Вече имам по-голям респект към майките и бащите.“

И към приключването на това интервю, разбира се, трябва да се зададе един въпрос, вълнуващ много фенове – какво става с новия й албум. Anti – последният такъв, излезе през 2016. В годините след това сме виждали Rihanna в сътстояния и на оптимизъм, и на гняв заради непрестанните въпроси относно датите на издаване на нови хитове. Но този път тя няма против, защото всъщност се оказва, че в последно време мисли много над това: „Когато спреш с албум като Аnti… смятам, че това е най-брилятният ми албум. Казвам го, защото по онова време не го осъзнавах. Но винаги съм чувствала, че това е най-свързващият албум, който съм правила някога. Като се замисля осъзнавам, че този албум включва “Work”, “Kiss it better, „Needed me”, “Love on the brain”, “Sex with me”, “Desperado”. И някак всичко това си пасва и се връзва едно с друго. Затова чувствам доста силен натиск върху себе си, който всъщност идва от мен самата. Ако не е по-добро, защо въобще да го правя. Това е доста токсично чувство. Не е правилно да гледам така на музиката, защото тя е пространство, където да твориш и да създаваш, каквото пожелаеш. Дори не трябва да има измервателна система. Трябва просто да те кара да се чувстваш добре. Затова осъзнах, че ако чакам да усетя, че новата ми музика е по-добра и перфектна, може би никога няма да излезе, което не искам да се случва. Искам да играя. И под играя имам предвид, че имам идеи в главата, които все още не мога да споделя“.

Rihanna никога не е спирала да записва. Последните години преливат от песни, в които се е влюбвала и разлюбвала. Тя казва, че да слуша песен, която така и не е излязла, е като „да пробваш рокля, която си носила в миналото. Иу, не. Никога не бих я облякла пак.“

За излизането на новия албум тя споделя: „Иска ми се да излезе тази година. Вече би било нелепо, ако не се случи тази година. Просто искам да се забавлявам, да правя музика и видеа.“

Само след няколко седмици, бременна и толкова завладяваща, коремчето й, обвито в кардиналско червено Loewe, футуристична богиня в наметало Alaïa, тя ще се носи върху червени платформи високо над State Farm Stadium в Аризона, разкривайки на близо 120 милиона зрители, че чака бебе номер две.

Накрая на интервюто Джайлс й припомня едно нейно изказване от 2020 г.: „Защо да спирам на две деца?“ А Риана отговаря „Чакай, чакай, какво съм казала?”, леко паникьосана. Но след това добавя: „Виж, всъщност съм готова. Разбира се, че искам да имам още деца, но каквото Бог реши. Дали ще е момче или момиче за мен няма значение.“ И засиява отново.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.