Следва

Поли за мъже: личният опит на колега и как ги стилизираме

Gucci Fall 2023, READY-TO-WEAR и шестте големи странности от първото ревю без Алесандро Микеле

Може да си забравите полата или панталона, но не и палтото и обицата 

All fashion преди 1 година

Ревюто на Gucci Есен/Зима 2023 изобилства от модни вдъхновения и идеи, независимо от липсата на актуален шеф-дизайнер в модната къща (припомняме, че Алесандро Микеле напусна неочаквано, а Сабато де Сарно, новият креативен директор, ще покаже първата си колекция през септември). Систематизирахме най-странните и оригинални хрумвания на действащия в момента екип, показани на шоуто на Седмицата на модата в Милано.



Най-общо, това шоу, както и да го гледаме, е преходен спектакъл за Гучи. Защото задава тона на промяна. Ще го запомним с онези леко необичайни облекла, аксесоари и стилистични комбинации, които придадоха прецизен характер на Gucci Есен/Зима 2023/2024. В очакване да покаже на света първата колекция на Sabato de Sarno, анонимният, поне като имена, екип, стоящ зад бранда в момента, отпразнува къщата със символ двойното "G" и бе заслужено аплодиран от присъстващите гости.

Gucci определено обръща страницата, но го прави със съзнанието за своето културно и стилистично наследство: най-новото шоу бе разговор между миналото и бъдещето, пресичайки епохите от историята на къщата, основана от Гучо Гучи, с особен фокус края на 90-те и първото десетилетие на 2000-те Това, което ще запомним от колекцията Есен/Зима 2023, са екстремните детайли, преувеличените аксесоари и искрящите комбинации, набор от модни идеи, които определено ще влязат в гардеробите и стайлинга на модните хора незабавно. Личат почирците на двамата големи за Къщата - Том Форд и Алесандро Микеле, застъпени с уважение и любов, но не и с излишна носталгия. Систематизираме най-важното от видяното в италианската модна столица, а цялата прекрасна колекция е в галерията гори >>> 

#1 Дългата до коляното обеца

Единичната обеца е преувеличена не с формата, а с дължината си. Виждаме ресни от кристали, монтирани върху сребърна рамка, които се спускат до коляното, превръщайки се в забавна и ценна творческа прищявка. Тази джаджа печели титлата за едновременно креативно и странно бижу.

#2 Изкуствена кожа ала Круела Девил

Може би Ема Стоун в ролята на Круела де Вил би оценила тази визия на Gucci Есен/Зима 2023: фриволна рокля с пайети в цвят на пудра, мрежест чорапогащник в червено и кожено палто с дълъг косъм на черни и бели райета.

#3 Цветните чорапогащници се показват на талията

Ниската талия е важна тема, върху която са се фокусирали дизайнерите тук. Ако в последните колекции се виждаха слипове и прашки, сега дойде моментът да покажем ластика на чорапогащниците. Това бельо е истинският герой на тоалета (и на модното шоу на Gucci), готово да покаже своето "G".

#4 Горната част на сакото - липсваща

Вземете едно свое сако и отрежете ръкавите, яката, реверите: какво остава? Горнище от части от сако! Това е новият костюм на Gucci. В своята простота това е най-странното модно произведение, което сме виждали на модния подиум. Тоалетът е завършен с бели кецове, макси чанта Jackie в два цвята и бели слънчеви очила с бордо стъкла.

# 5 Шапката от пух и пера

Супер меките пера създават пухкава прическа, която прави тоалетът много повече от необичаен. Може би най-пищният аксесоар на ревюто на Gucci 2023, съчетан с небесносин чорапогащник, червени лачени обувки с остър връх и сива чанта. Тук класическата перлена огърлица пада от ушанката, за да се превърне в креативен елемент от визията, закопчана на презрамката на слип роклята.

#6 Новата перлена огърлица

Самото палто изглежда оригинално: класическа кройка, с леко по-голяма от обичайния обем, персонализирано с маншети в цвят фуксия и тъмнозелена половина от пухкава яка. Но истинският оригинален щрих е дългата перлена огърлица, която виси и се поклаща, придружавайки движението на тялото.

Оранжево червило и дълги остри нокти: красотата на Gucci

Gucci е в детайлите. Оранжево-червено преливащо червило, остри нокти с червен или черен лак (с изключение на авокадовото зелено и лавандулово лилавото) и наситено сини сенки за очи, но нанесени сякаш от самия модел, а не от специализиран гримьор. Останалата част от beauty сегмента на шоуто е по-скоро персонална, отколкото минимална, както обикновено за Gucci. Кастингът всъщност винаги е интересен и индивидуалността на всеки от избраните да дефилират модели само се засилва на модния подиум. Накратко, погледнете прическите: със сигурност доста повече от една ще бъдат част от тенденциите в косите още тази пролет. А тези нанесени с пръст и сякаш набързо сенки и червила ще опитаме още днес.

More All fashion