Следва

БСП: Мъжете - без пърхот и косми в ушите, дамите да не прекаляват със силния грим

И Мъск изригна с White Lives Matter

В известна степен очаквано, защото Илон Мъск не е мъж, който си мълчи, милиардерът обвини медиите в расизъм спрямо белите хора и азиатците. Поводът - решението на няколко американски вестника да спрат публикуването на комикса "Дилбърт" от Скот Адамс заради негови коментари, възприети като обидни за черните американци. Съобщението е на Ройтерс.

 

Celebrities преди 1 година

Сред вестниците, които спряха "Дилбърт", са "Лос Анджелис таймс", "Вашингтон пост" и "Ю Ес Ей Тудей". Причината - изказвания на Адамс в канала му в You Tube, в които той определя черните американци като "омразна група" и прави расистки коментари. 

В публикация в Туитър Мъск заяви, че медиите в продължение на дълго време са били расистки към цветнокожите, но сега са "расистки срещу белите и азиатците". И добави: "Може би могат да пробват да не са расисти." 

В отговор на потребител, който заявява, че белите жертви на полицейско насилие получават малка част от медийното внимание в сравнение с чернокожите, Мъск каза, че отразяването е "много непропорционално, за да представи неверен наратив".


Илон Мъск е под федерално разследване за сделката с Twitter, междувременно спира услугата Starlink над Украйна


Последните коментари на Мъск са по повод изказванията на създателя на "Дилбърт", който препоръча белите американци "да стоят настрана от черните". Адамс каза това в отговор на проучване на консервативното издание "Расмусен Рипортс", в което се казва, че 26 процента от черните участници са изразили несъгласие с твърдението "Окей е да си бял".

Възгледите на Мъск по обществени въпроси се следят отблизо, след като той придоби Туитър през октомври. Илон вече успя да влезе в спор с правозащитни групи за защитата срещу речта на омразата в социалната медия и за възстановяването на някои профили, които по-рано бяха блокирани. Някои рекламодатели напуснаха платформата заради опасения за сигурността на брандовете им. Други обаче са възхитени от праволинейното усилие на Мъск да говори истината или поне това, което смята за своята истина. Нещо подобно направи и Кание Уест, припомняме взрива, който предизвика с White Lives Matter на ревюто на модната си марка преди няколко месеца.   

More Celebrities