Следва

Bottega Veneta, Fall 2023 READY-TO-WEAR

Поли за мъже: личният опит на колега и как ги стилизираме

Не само защото звездите ги обличат, а просто защото всичко тече, всичко се променя, полите категорично вече не са запазени само за дамите

All fashion преди 1 година

"Никога няма да забравя първия път, когато облякох пола", пише колегата от сингапурския Vogue Кристиан Алер, чийто личен опит за мъж в пола споделяме надолу.

Беше през септември и току-що бях видял ревюто на Peter Do на Седмицата на модата в Ню Йорк, което включваше плисирани поли до коляното, съчетани с панталони. Почувствах се дързък и реших да го изпробвам сам по време на едно посещение в местния Starbucks. Ансамбълът ми се състоеше от черна тениска, черна плисирана пола, която купих от втора употреба, и черен панталон, носен отдолу.

Винаги съм гледал на полите като на нещо безполово. Kато оджибуей (индиански народ), израствайки често виждах мъже да носят поли по време на ежегодните ни летни пауви. Но страхът от осъждане и подигравки винаги ме е възпирал да се появя на публично място така. Връщайки се вкъщи с голямото си ледено кафе в ръка, с удоволствие установих, че никой не е помръднал и миг. Беше изненадващо, макар и освежаващо, че никой не се интересуваше от навлизането ми в света на полите (помага и фактът, че звезди като Lil Nas X, Брад Пит, Одел Бекъм-младши и Конан Грей също ги носят с успех навън). Вижте още: Доза секс в сряда: Брат Пит и ленената пола в Берлин...


Одел Бекъм Джуниър

Разбира се, жителите на Ню Йорк като цяло не се притесняват, но този първи успешен опит за обличане на поли ми даде увереността да включа повече в гардероба си. Днес вече не мога да спра да ги купувам. Нарастващата ми колекция от поли може би има нещо общо с това, че пазарът е пълен с мъжки варианти. Макар че човек лесно може да си купи дамска пола, невинаги е лесно да се намести в размера ѝ. Опитвал съм се да си купя някои от най-големите женски размери, но те едва се побираха над коленете ми. За сметка на това все повече търговци на дребно най-накрая предлагат поли в специални мъжки размери - което означава, че вече не се налага да гадая или да се надявам, че ще ми паснат (вижте още: И Роки на Риана в пола, но различна от на Брад Пит).

Плисираните поли на Thom Browne и елегантните кожени поли на Rick Owens в Ssense например вече са с размер на талията от 28 до 40. Поглеждам и към моделите с щампи на Chopova Lowena и Liberal Youth Ministry, които са с размери от най-малък до XL. Въпреки че тази гама не е толкова разнообразна по размер, колкото би могла да бъде, полите в специфични за мъжете размери са стъпка напред (вижте още: We Love: Оскар Айзък и полата му Thom Browne вчера в Лондон). Най-новата ми придобивка за пола, в допълнение към класическата ми сива от Thom Browne, е черна, асиметрична пола Airei с протрити краища. С удоволствие я съчетавам с по-едри плетива, като новия ми кариран пуловер Zankov (става дума за Хенри Занков, американски дизайнер на плетива).

Експериментирайки с тези стилове поли, разбрах колко лесни и безпроблемни са за носене. Черна или сива пола може да се съчетае с почти всичко - от плетива до обикновени ризи с копчета. Мислете за тях като за дънки - само че малко по-модерни. Също така изглеждат особено добре и с дебел ботуш или мокасина.

Господа, ако някога сте били любопитни за полата, сега е моментът да си я купите. Сега имате възможност да избирате както размер, така и силует, а стилът им може да бъде съчтаван по най-различни начини.


Sakai, 1 625лв


Chopova Lowena, 2 240лв


Liberal Youth Ministry, 921лв


Thom Browne, 4 115лв


Yohji Yamamoto, 2 254лв

More All fashion