Следва

Saint Laurent Fall 2023, READY-TO-WEAR

Bottega Veneta, Fall 2023 READY-TO-WEAR

Малко поизгубени в тълпата, но изгубени луксозно и в мир със себе си

Runway преди 1 година

"Всичко, което видяхте на ревюто е в знак на огромното ни уважение към Италия. Даже полите и роклите, които приличат на сладолед "Страчатела", пошегува се след шоуто креативният директор на Bottega Veneta Матю Блази. В своята трета колекция за италианската марка той отново прави опит да се преклони пред италианското занаятчийско майсторство. От обработената до неразличимост кожа сега се правят бизнес костюми и пуловери, пижами, домашни чехли, потници и пр. Нежните рокли с бродерии, по замисъла на Блази, би трябвало да отнесат въображението ни към Хлорида и Флора от "Пролет" на Ботичели.

Ръчната чанта Sardine този път е изработена от муранско стъкло, както и детайлите при някои чифтове обувки. Колекцията е, в относително добрия смисъл на думата, хаотична: виждаме поли на русалки, съвършени обемни палта, множество нежни комбинации от скъпи ефирни платове, за мъжете - трикотажни туники, малко нещо свещеническо облекло, и топове с детайли от гладка кожа. Матю каза за шоуто си, че специално е целял да създаде ефекта на тълпа: всички ние сме различни, и единственото, от което се нуждаем, са дрехи, в които да се чувстваме добре и в хармония със собствената ни индивидуалност. Признаваме, че, така преведен, замисълът на колекцията му за Ботега Венета Есен/Зима 2023 е отчетлив и разбираем, но... не сми сигурни, че точно това е, от което има нужда една от любимите ни италиански луксозни модни марки. Какво мислите вие - в анкетата.

Анкета

С една дума, тази колекция ли очаквахте да видите за Есен/Зима 2023 от Bottega Veneta?

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.