Следва

И още веднъж Бойка Матова - този път за Dior Fall 2023

Драмата в развитие: Принц Хари и Меган Маркъл "помолени" да напуснат дома си във Великобритания

И, очевидно, Принц Хари и Меган Маркъл ще го напуснат, бидейки помолени по този начин 

Celebrities преди 1 година

Двойката днес потвърди, че кралското семейство е поискало от херцога и херцогинята на Съсекс да се преместят от Frogmore Cottage, къщата им на територията на замъка Уиндзор. „Можем да потвърдим, че херцогът и херцогинята на Съсекс са били помолени да напуснат резиденцията си“, каза говорител на Хари и Меган пред Vogue.

Новината идва след няколко съобщения в британската преса, че крал Чарлз иска да си върне Фрогмор Котидж. Първоначално подарък от кралица Елизабет II през 2019 г., двойката продължи да го използва като база в Обединеното кралство дори след като напуснаха кралските си роли и се преместиха в Съединените щати през 2020 г.

Защо това се случва? Говори се, че Чарлз иска принц Андрю да живее в дома с пет спални вместо Хари и фамилия. Андрю, който през февруари 2022 г. плати неназована сума за извънсъдебното уреждане на дело за сексуално насилие, заведено срещу него от жертвата на Джефри Епщайн Вирджиния Джуфре, и впоследствие бе лишен от титлите си, в момента живее в Royal Lodge с 31 спални. Доклади разкриват, че кралят се стреми да минимализира финансирането на кралското семейство, което прави поддръжката на огромното имение, ползвано от Андрю, невъзможна.

Въпреки че е ясно, че все още има доста неизяснени неща във въздуха, казусът повдига въпроси относно бъдещето на херцога и херцогинята в Обединеното кралство. Frogmore Cottage се намира в частен имот в замъка Уиндзор, който включва и дома на принца и принцесата на Уелс Adelaide Cottage. Поради това е абсолютно защитен от съображения за сигурност и никой не може да достъпи мястото, нито обществеността, нито медиите. Сега двойката ще трябва да организира собственото си сигурно настаняване и мерки за безопасност, когато се връща в родината на Хари. Към момента не е ясно дали и кога ще стане това, въпреки че коронацията на крал Чарлз наближава - припомняме, че датата е 6 май (четете още: Принц Хари - изтрит от сценария за коронацията на Чарлз III).

Известието от кралското семейство е само последната глава в продължаващия разрив между принц Хари и семейство Уиндзор, който започна с бомбастичното съобщение през 2020 г., че той и съпругата му искат да се оттеглят от кралския живот. Последствията продължават през годините оттогава, достигайки връх през януари, когато принц Хари публикува мемоарите си Spare. В тях той изсипа серия от обвинения срещу семейството си, включително че брат му, принц Уилям, го е нападнал физически (вижте подробностите: Spare на принц Хари излиза утре: четем за „злата мащеха Камила“, физическия сблъсък между "плешивия" Уилям и Хари, и още).

More Celebrities

Задължителното интервю на Миуча Прада за Vogue: силен разговор за мода, семейство и страст

Celebrities преди 1 ден

Леко ветровитият ноември се усеща на балкона на Ca’ Corner della Regina, дворецът от 18-ти век, дом на фондация Prada във Венеция, където Миуча Прада позира за снимки на фона на Канале Гранде.